Hlavní obsah
Lidé a společnost

Záhadná Jitka - spáchala sebevraždu, či byla obětí rituálu?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

20. 02. 2002. Oběšená žena na uzamčené půdě uzamčeného domu v Kostelci nad Orlicí měla v hrudníku zabodnutý nůž, v těle několik jehel, pořezané ruce, ale krev nikde.

Článek

20. února 2002 odpoledne volal na policii otec Jitky. Oznámil, že je jeho dům zamčený zevnitř a nemůže se dostat přes dveře. Na místo tak dorazila policie, která společně s otcem prohledala celý dům. 

Na půdě nalezli tělo oběšené Jitky. Co se na první pohled zdálo jako jasná sebevražda, se rázem stalo záhadou - v její hrudi byl zabodnutý nůž.

Zdálo se nemožné, aby někdo sám vylezl na vysokou úzkou zídku, na prádelní šňůře si uvázal smyčku, tu pak vyhodil daleko od sebe na vysoký trám a v okamžiku, kdy udělal poslední krok do prázdna, si ještě bodl do srdce nůž.

Jenže tu byl fakt, který hovořil proti verzi vraždy – záhada zamčeného pokoje. Jak by vrah, který ženu nejdřív bodl, pak oběsil, ze zamčené půdy a zamčeného domu odešel?

„Zjistili jsme, že i půda je zamčena zevnitř. A jednoznačně jsme viděli, že je v zámku klíč zevnitř,“ říká policista Richard Chaloupka z územního odboru Rychnov nad Kněžnou, který nechápal, jak se z místa činu mohl pachatel dostat.

Při ohledání těla kriminalisté zjistili, že kromě bodnutí do srdce byla žena pořezaná na rukou a předloktích. Měla i několik řezných ran na krku.

Byl tu ale další problém. Na místě činu nebyla krev.

Ještě tu noc odhalila pitva další neuvěřitelnou záhadu. Soudní lékař objevil v těle několik zabodnutých jehel. „Jedna se nacházela v žaludku, další byla v hltanu, pak v srdeční krajině a v obou pažích. Vytvářely jakýsi tvar kříže,“ vzpomíná na hrůzný nález Pleskot.

Vše do sebe najednou začalo zapadat. Oběšená totiž měla ve svém pokoji svíčky, bibli a zakroužkované slovo sebevražda.

„Našli jsme místo, kde si převážnou část svých zranění způsobila, což bylo její pracoviště. V úklidové komoře bylo už dostatečné množství krve,“ vzpomíná Hlaváček.

Každá zodpovězená otázka ale přinášela další záhadu. Jak se po ztrátě tolika krve a s takovými zraněními dostala domů? Kriminalisté vyměřili vzdálenost na jeden a půl kilometru. Nebýt svědka, který ji viděl přijíždět na svém jízdním kole, nebylo by pochyb o vraždě.

Případ byl uzavřen jako sebevražda, ale soudní lékař Josef Pleskot, který tělo 40leté Jitky ohledával, dodnes stoprocentně nevěří, že tomu tak bylo. „Tento případ pro mě zůstává a zůstane nadosmrti noční můrou,“ říká soudní lékař, který se s podobným případem nikdy nesetkal.

Zdroje:

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-neuveritelna-sebevrazda-obesena-mela-porezane-ruce-a-probodnute-srdce-ale-krev-nikde-80541

https://hradecka.drbna.cz/zpravy/7738-podrezana-obesena-a-probodnuta-nozem-na-18-let-starou-sebevrazdou-v-kostelci-nad-orlici-policie-vzpomina-dodnes.html

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz