Hlavní obsah
Cestování

Cestovatelské tipy: Antigua (Antigua a Barbuda)

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Cestovatel/vlastní fotoarchiv

Takhle nějak si představujete Karibské moře?

Na každý den v roce jiná karibská pláž. To nezní špatně, co říkáte? A teď si představte, že tolik pláží lze najít na ostrově o rozloze zhruba 20 × 20 kilometrů. Nevěříte? Zkuste je spočítat na ostrově Antigua v Malých Antilách.

Článek

Pár vět o místě: Když si lidé představí karibské pláže, většinou se jim vybaví Kuba, Dominikánská republika nebo Jamajka, možná ještě pobřeží Yucatánu. Ovšem v Malých Antilách je celá řada ostrovů, které si s nimi, co do krásy pláží ani trochu nezadají. Antigua je pak ostrovem s jejich největší koncentrací, který navíc omývá moře až s oslňující barvou. Tady si opravdu vybere téměř každý a kdo ne, ten si vybere na sousedním ostrově Barbuda.

Kdy vyrazit:I deální (únor - duben), hlavní sezóna (prosinec – únor)

Nejlepší spojení: Letecky Praha – Saint John´s cca 10 h letu + čas na přestup nejčastěji v Londýně od 15 300 Kč (na tomto konkrétním letu nutná změna letiště v Londýně)

Cena středně kvalitního ubytování na noc pro dvě osoby: cca 5 200 Kč se snídaní

Cena za jídlo v levné restauraci: 250 Kč

Cena piva v restauraci: 80 Kč

Cena za 1 km taxi: 70 Kč

Kdo by měl jet: fanoušci krásných odstínů moře, lidé preferující odpočinek, aktivní cestovatelé, plavci, vyznavači dlouhého slunění, fanoušci moderních hotelů, rumomilci, sběratelé followerů, jachtaři

Kdo ne: naprostí dobrodruzi, tuláci nedotčenou přírodou, baťůžkáři, lidé plánující alkoholový detox, cestovatelé s nízkým rozpočtem

S jakým dalším místem je ideální pobyt spojit: Barbuda

Zajímavost: Jako na každém správném karibském ostrově se i zde vyrábí řada vynikajících rumů. Vynikající poměr cena/ kvalita například nabízí pětiletý English Harbour, na který narazíte prakticky kdekoliv. Stejný název nese i přírodní přístav a přilehlá vesnice na jihu ostrova, odkud vede řada stezek včetně té, která vede na vyhlídku nad přístav, odkud pochází velká část fotografií ostrova Antigua.

Tipy nad zlato (Insider tips): Antigua je přeci jen rušnějším ostrovem, kde si sice najdete svůj kout pláže, ale pro milovníky klidnější dovolené doporučuji spojení s Barbudou, kde jsou jedny z nejkrásnějších pláží celého Karibiku v čele s Eleven Miles Beach. A zároveň jde o jeden z nejméně turisticky rozvinutých ostrovů v regionu. Pokud hledáte ty nejhezčí pláže na ostrově Antigua lze doporučit zejména jihovýchod a jihozápad ostrova. Ceny ubytování a taxi vypadají hodně přemrštěně, ale je důležité poznamenat, že cesty taxíkem jsou většinou pouze několikakilometrové a na ubytování se dá ušetřit tím, že budete spát v jednoduchých guesthousech. Snížíte tím výdaje, ale samozřejmě také množství poskytnutých služeb. Antigua je také považována za jednu z nejlepších destinací v celém Karibiku, kde plachtit nebo se plachtění učit.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz