Článek
Ingredience:
- 4 kuřecí stehna značky Dobré kuře z Klatov (můžete použít i kuřecí prsa),
- 2 cibule,
- 2 lžíce sladké papriky,
- 1 lžíce uzené papriky,
- 1 lžíce rajského protlaku,
- 1 lžíce mouky,
- 200 ml smetany,
- 500 ml vývaru,
- 2 lžíce oleje,
- 1 lžíce másla,
- sůl a pepř,
- citronová šťáva,
- noky nebo těstoviny.
Postup:
- Na oleji osmahněte maso ze všech stran až zezlátne.
- Potom jej vyndejte přidejte nakrájenou cibuli a smažte ji dozlatova. Potom přidejte rajský protlak, chvíli restujte a zasypte mletou paprikou.
- Vraťte maso zpět, zalijte jej vývarem a vařte pod pokličkou do měkka.
- Než bude maso úplně měkké můžete omáčku zahustit jíškou.
- Nakonec přilijte smetanu a chvilku provařte. Pro dochucení můžete omáčku zakápnou citronovou šťávou.
- Podávejte s domácími noky nebo těstovinami a čerstvou petrželkou.
Právě na podzim nastává ten správný čas na to zahřát své kosti i žaludek. Proto vítáme hutnější teplá jídla jako jsou české klasiky. Právě kuře na paprice patří mezi tzv. ‚‚comfort food‘‘, které je plné dětské nostalgie. Lahodné a jednoduché jídlo, které zachutná i těm nejmenším.
O společnosti Drůbežářský závod Klatovy a.s. Drůbežářský závod Klatovy a.s. je druhým největším zpracovatelem kuřecího masa a výrobce uzenin z kuřecího masa v České republice. V roce 2016 oslavila firma jubilejních 50 let. Nejmodernější světové technologie používané při výrobě a produkty, které získaly řadu ocenění, jej řadí ke špičce českého masného a uzenářského průmyslu a jsou důkazem, že kvalita českých potravin směle konkuruje potravinářským závodům v zemích EU.





