Článek
Tentokrát jsme sáhli po jablkách a brusinkách - podzimní kombinaci se šťavnatým kuřecím masem, která navodí atmosféru babiččiny kuchyně.
Tip! Přidejte pár brusinek pro jemnou kyselost a slavnostní vzhled.
Ingredience:
- 1 celé kuře (cca 1,5 kg) značky Dobré kuře z Klatov,
- 3 jablka,
- 2 červené cibule,
- pár snítek rozmarýnu a tymiánu,
- 3 lžíce olivového oleje,
- sůl,
- pepř,
- 1 lžíce medu,
- 1 citron,
- hrst brusinek.
Postup:
- Kuře potřete medem a olejem.
- Osolte a opepřete jej ze všech stran, dovnitř vložte citron a snítek bylinek.
- Kolem rozločte jablka a cibuli a pečte asi 90 minut při 190 °C.
- Během pečení kuře polévejte výpekem, dokud kůže nezezlátne.
- Nakonec podávejte s pečenými jablky, cibulí a brusinkami nebo s jinou preferovanou přílohou.
O společnosti Drůbežářský závod Klatovy a.s. Drůbežářský závod Klatovy a.s. je druhým největším zpracovatelem kuřecího masa a výrobce uzenin z kuřecího masa v České republice. V roce 2016 oslavila firma jubilejních 50 let. Nejmodernější světové technologie používané při výrobě a produkty, které získaly řadu ocenění, jej řadí ke špičce českého masného a uzenářského průmyslu a jsou důkazem, že kvalita českých potravin směle konkuruje potravinářským závodům v zemích EU.





