Hlavní obsah

Pečené kuře na jablkách, s cibulí a rozmarýnem

Foto: Chmarjaa

Pečené kuře s jablky

Klasika, která nikdy neomrzí. Ale vždy se dá nečím ozvláštnit.

Článek

Tentokrát jsme sáhli po jablkách a brusinkách - podzimní kombinaci se šťavnatým kuřecím masem, která navodí atmosféru babiččiny kuchyně.

Tip! Přidejte pár brusinek pro jemnou kyselost a slavnostní vzhled.

Ingredience:

  • 1 celé kuře (cca 1,5 kg) značky Dobré kuře z Klatov,
  • 3 jablka,
  • 2 červené cibule,
  • pár snítek rozmarýnu a tymiánu,
  • 3 lžíce olivového oleje,
  • sůl,
  • pepř,
  • 1 lžíce medu,
  • 1 citron,
  • hrst brusinek.

Postup:

  1. Kuře potřete medem a olejem.
  2. Osolte a opepřete jej ze všech stran, dovnitř vložte citron a snítek bylinek.
  3. Kolem rozločte jablka a cibuli a pečte asi 90 minut při 190 °C.
  4. Během pečení kuře polévejte výpekem, dokud kůže nezezlátne.
  5. Nakonec podávejte s pečenými jablky, cibulí a brusinkami nebo s jinou preferovanou přílohou.

O společnosti Drůbežářský závod Klatovy a.s. Drůbežářský závod Klatovy a.s. je druhým největším zpracovatelem kuřecího masa a výrobce uzenin z kuřecího masa v České republice. V roce 2016 oslavila firma jubilejních 50 let. Nejmodernější světové technologie používané při výrobě a produkty, které získaly řadu ocenění, jej řadí ke špičce českého masného a uzenářského průmyslu a jsou důkazem, že kvalita českých potravin směle konkuruje potravinářským závodům v zemích EU.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít publikovat svůj obsah. To nejlepší se může zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz