Hlavní obsah
Cestování

Chorvatské Michelinské hvězdy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Picture of Korak Winery

Už jste někdy navštívili v Chorvatsku restauraci? A tu, která má Michelinskou hvězdu?

Článek

Chorvatské Michelinské hvězdy

Chcete ochutnat něco neobvyklého, podtrženého Michelinskou hvězdou? Potěšit vaše chuťové buňky můžete v jedné z těchto restaurací, o kterých si zde můžete přečíst. Krásné prostředí s oceněním prestižnosti vás příjemně pohladí po duši a zpříjemní vám vaši dovolenou.

Noel, Záhřeb

Začneme v hlavním městě. Špičková kuchyně přímo v centru. Máte chuť na smažený artyčok s mandlovými lupínky a artyčokovým krémem? Je to jejich specialita. K ní si můžete dát vybrané víno Chorvatska, Itálie, Slovinska a Francie. Jako aperitiv v této restauraci dostanete řemeslné pivo. A jestli máte rádi umění, přijdete si také na své. V okolí restaurace jsou vystavena umělecká díla, s jejichž autorem se můžeme potkat v této restauraci. A na jídelním lístku dokonce najdete i jídlo pojmenované po něm.

Korak, Jastrebarsko

Nachází se ve vinařské oblasti. V této restauraci dostanete pokrmy z receptů babičky, jenom aktualizované. Ingredience v pokrmech jsou pěstovány přímo restaurací nebo z místní lokace. Kvalita zaručena. Vybrat si můžete z degustačního menu o 5 nebo 8 chodech. Na menu je dohlíženo přísným pohledem. Pro milovníky doutníků malá nabídka, aby si mohli vychutnat doutník na terase. A ten výhled na vinice stojí za to.

Nebo, Rijeka

Nachází se v pátém patře zbrusu nového hotelu Hilton. Prestižní zážitek podtrhne výhled na Jaderské moře a nedotčený ostrov Cres. Jídla vypráví tradiční chorvatskou kulinářskou historii s tradičními ingrediencemi. Ale kdo má rád exotiku na talíři, moderní menu, neodolá. Na vinném lístku najdete vína, šlechtěná i mimo Chorvatsko, které dokonale pasují ke kuchyni této restaurace.

Draga di Lovrana, Lovran

Kouzelná poloha mezi zálivem a jeho ostrovy, s výhledem na kopce táhnoucími se do vnitrozemí podtrhne historii této restaurace. Hosté si mohou vybrat degustační menu o několika chodech. TOPkou této restaurace je vlastní rybolov. Čerstvost rybího masa je tak vždy zajištěna na úrovni. Toužíte po historické romantice? Draga di Lovrana je pro tento pobyt naprosto ideální místo.

Monte, Rovinj

Chcete se pokochat srdcem jednoho z nejromantičtějších míst Jadranu? Pak je Monte to pravé místo pro vás. Nápadité pokrmy, zaměřené na istrijské suroviny. Pokud máte chuť na kvalitní víno, s výběrem vám pomůže someliér, který se trefí přesně do vašich chuťových buněk.

Agli Amici Rovinj, Rovinj

Stylová promenáda moderního přístavu, výhled na azurové moře z terasy. Šéfkuchař Lorenzo Lai sestavil menu, které se zaměřuje na Istrii a zeleninu. Je libo langoš, špagety s mořskými bylinkami a grilované hovězí maso s mandlemi? Jako aperitiv podávají místní vína, například Malvasia.

Boškinac, Novalja

Chcete se dobře najíst, relaxovat a přenocovat na luxusním místě? Potom je Boškinar ideální volba. Na ostrově Pag se můžete ukrýt v kamenné budově a zchladit se před horkými slunečními paprsky. Terasa, na které se budete cítit jako v ráji díky botanické zahradě v okolí. Kreativní kuchyně, počínaje jehněčím, bylinkami a krevetami z místních vod, konče nezapomenutelným gastronomickým zážitkem.

Alfred Keller, Lošinj

Vila, navržená Alfredem Kellerem, byla několikrát renovována, ale stále si zachovává svoji přízeň. Krásný výhled na záliv Čikat a vybraná jídla z rukou zkušeného, byť mladého šéfkuchaře, vám přinesou radost do vašich srdcí. Malá polední á la carte, doplněná 2 večerními degustačními menu „The Signature“ „Innovation“. Oblíbené pokrmy jsou ravioli z hovězí oháňky a pěnou z istrijských lanýžů a foie gras.

Pelegrini, Šibenik

Nápadité menu navržené šéfkuchařem Rudolfem Štefanem o 4 chodech, z místních surovin. Mušle, ústřice, mořští šneci, ježovky, různé druhy ryb, jehněčí a telecí maso. Už máte chuť?

Restaurace LD, Korčula

Šéfkuchař Marko Gajski vám naservíruje moderní středomořskou kuchyni, plnou chutí z místních surovin. Převážně ryby a olivový olej a občasný exotický nádech. Vychutnejte si tuto kuchyni s výhledem na moře, ostrovy a poloostrov.

Restaurace 360, Dubrovník

Vstup do restaurace jako by byl přímo z pohádky, přes hradby města. Chorvatská kuchyně spojená s ingredienci ze vzdálenějších oblastí. Profesionální servis. Nejlepší vinný lístek v celé zemi.

V těchto restauracích se dá platit kartou. Parkování přímo na místě. Už víte, jakou restauraci budeme chtít navštívit a užít si kulinářský zážitek s nádechem Jadranu?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz