Hlavní obsah
Lidé a společnost

Když žena naletí bohatému cizinci, nemusí to mít vždy šťastný konec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Elle Hughes, www.pexels.com

Drogy, obchod s bílým masem atd. Koukáte na filmy, které jsou z tohoto prostředí, které si nikdo z nás v reálu nedokáže ani představit, ale opravdu se to děje. Každou minutu se dějí zlé věci. Některé ovlivníme, ale na jiné je běžný člověk krátký.

Článek

Příběh, který prožívá můj kamarád, nahání husí kůži. Je to děsivé o to víc, že se to týká přímo jednoho z jeho rodičů. Máte pocit neuvěřitelnosti a bezmocnosti. Mám ráda filmy na podobné téma, ale zjištění, že se to může stát komukoliv, je nesmírně traumatizující. Na jeho přání jsem v textu pozměnila jména.

Už když byl Franta malý, jeho rodiče se rozvedli. Franta zůstal s otcem a jeho starším bratrem. Jeho otec se vždy snažil, aby obě své děti zaopatřil. Jako pro otce, který zůstal sám s dětmi, byla tato situace náročná. Musel se hodně otáčet. Jeho vztah s dětmi byl a je velmi vzácný. Starší bratr se časem oženil, a i když má svoji rodinu, jsou vlastně všichni dohromady jedna velká rodina, která se o sebe navzájem stará.

Jeho matka Valerie se nikdy moc nestarala a Franta s ní nechtěl mít nic společného. Otec se mu snažil vysvětlit, že je to i tak stále jeho matka a že by s ní kontakt přerušit neměl. František je velmi inteligentní a empatický kluk, takže situaci pochopil. V jeho pozdějším věku o něj začala matka projevovat zájem o něco více a občas došlo i na setkání. Občas mu koupila nějaký dárek nebo dala pár korun. Franta občas ke své matce odjel na víkend.

Frantova matka byla celkem dlouhou dobu sama, na rozdíl od dob minulých, kdy si užívala a svého muže často podváděla. Nakonec od něj a kluků odešla, kvůli nějaké krátké známosti. Živila se hlavně jako hosteska na různých firemních akcích. Na jedné takové akci potkala mladého, hezkého cizince, který o ni projevil zájem. Naprosto mu propadla a bláznivě se zamilovala. Nikdo o něm moc informací nevěděl. František i jeho otec byli rádi, že si našla partnera a že snad konečně bude žít spořádaný život. Několikrát zmínila, že jí ukazuje krásný život, který si lze užívat. Vzal ji během krátké doby na několik míst, která jsou známá tím, že jsou hlavně pro bohaté. Z ničeho nic napsala na své sociální sítě, že s ním odlétá do Jižní Ameriky. Bylo to sice zvláštní, protože se s ním neznala tak dlouho a dobře, ale protože byla dospělá, svéprávná a zamilovaná, nikdo se jí nepokoušel říct, že je to hloupost. Stejně by se svojí povahou nikoho neposlouchala.

Ze začátku byla v denním kontaktu, ať už s přáteli nebo s Frantou. Najednou ale bylo ticho. Pár dní bez jakéhokoliv kontaktu. Najednou po dlouhém odmlčení dostal Franta v jednu ráno zprávu. Nechápal, co to vlastně čte a byl z toho silně rozrušený. Jeho matka popisovala, že je všechno jinak, než se zdálo. Přítel se k ní začal chovat jinak a má z něj strach. Sebral jí mobil a tablet, který s sebou měla, rozbil. Podařilo se jí však tablet spustit a napsat z něj aspoň zprávu. Psala, že má strach a že neví, zda se vůbec vrátí.

Franta hned přišel za otcem a zprávu mu ukázal. Otec se snažil Františka uklidnit, ale sám si myslel, že tohle není vůbec dobrá situace i s ohledem na to, kde se jeho bývalá žena nacházela. Snažil se jí psát a volat. Marně. Najednou se na jejím profilu jedné ze sítí objevilo video, kde bylo očividné, že je pod vlivem omamných látek. Ležela vedle muže, po kterém opakovala, co říkal. Možná se snažila ukázat, že není vše v pořádku tím, že datum, které zmínila, bylo už rok staré. Naprosto šílené. Vzhledem k tomu, že jsem měla možnost video sama vidět, mohu říct, že to tak rozhodně působilo. Takové volání o pomoc. Také v něm zmínila, že miluje oba své syny a byla u toho celkem „rozhozená“.

Frantův otec neváhal, se svým kamarádem kontaktoval ambasádu a zjišťoval, co se dá dělat. Někdo jim poradil, aby se jeho bývalá žena Valerie dostavila na ambasádu a že jí pomohou. Musel ji tedy kontaktovat. Jenže stále nikdo nereagoval. Tak se rozhodl napsat zprávu. Napsal jí, ať se vydá na ambasádu a požádá o pomoc, že o ní ví a pomohou jí. Co se ale bohužel stalo za pár dnů, nikdo nečekal. Dostavila se na ambasádu v doprovodu dalších osob. Řekla, že se bude vdávat a že je vše v pořádku. Od té doby o ní nikdo nic neví. Na zprávy ani volání nereaguje. Nedává žádné příspěvky, které předtím dávala v pravidelných intervalech.

Všechny společné příspěvky, které dávala se svým „přítelem“, zmizely z jejího profilu, jako kdyby vůbec nikdy neexistovaly. A co teď? Nic. Nedá se bohužel vůbec nic dělat. Bohužel tím, že na ambasádu přišla a sdělila, že se nic neděje, nemohou dělat nic. Je to opravdu zoufalství, když nevíte, co se děje a můžete pouze domýšlet. Země, ve které byla, je vyhlášená trestnou činností a hlavně drogami. Je zde tolik otázek. Stala se tedy obětí nějakého kartelu, který ji teď bude využívat jako kurýra, prostitutku nebo pro jinou trestnou činnost? Je ještě vůbec naživu? Dle rodiny byla vždy docela vzpurná. Určitě se snažila z toho všeho uniknout. Bohužel ale na posledním videu bylo vidět, že je pod vlivem omamných látek. Co když jí byly podány drogy násilím? Je známé, že lidé, co obchodují s drogami, tyto „oběti“ navyknou na drogy a ty pak udělají, co chtějí. Když už se jim ale nehodí, co se s nimi stane? Zmizí v džungli nebo v moři?

Obyčejná žena, která se ale bezhlavě zamilovala a neviděla to, co asi vidět měla. Frantův otec si nepřeje nic jiného, než aby se jeho děti nedozvěděly to nejhorší. I když to nebyl dokonalý vzor matky, pořád to byla jejich matka. Na druhou stranu přesně jak říká, alespoň by se vědělo. Takhle člověk může pouze přemýšlet a domýšlet. Plyne z toho ponaučení. Pokud se najednou v životě obyčejné ženy objeví mladý, hezký kluk, který je bohatým cizincem a začne ženě najednou ukazovat nejhezčí místa světa, ukazuje jí, co to znamená být bohatý, tak to nemusí být tak, jak to vypadá. Každý je zodpovědný za svůj život, ale některá rozhodnutí nemusí být opravdu ta nejlepší.

Zdroj:

Příběh známé osoby, která popsala svůj životní příběh.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz