Hlavní obsah
Práce a vzdělání

Spouštíme podcast Mimo zorné pole! Proč mají stovky dětí šanci na lepší vzdělání?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Člověk v tísni

O tom, jaké jsou největší nešvary českého školství, co se člověk díky doučování naučí sám o sobě a které děti potřebují nejvíc pomoci, mluvila v našem novém podcastu moderátorka Kristina Nováková s Janou Zbožínkovou a Radkou Hájkovou.

Článek

Děti, které jsou ohrožené sociálním vyloučením, se školou bojují více než jiné. Díky našim dobrovolníkům a dobrovolnicím jim můžeme pomoci nejen dohnat výuku, ale i dostat se na střední školu, nebo jen dodat potřebnou podporu a klid.

Koordinátorka Člověka v tísni Jana Zbožínková, která byla jednou z hostek, připomněla, že se stále více rodin dostává do složité životní situace. Rodičům tak podle ní často ani nezbývá prostor pro to, aby mohli dětem zajistit co nejlepší vzdělání. Dodává také, že se na pomoci velkou vahou podílejí samotné školy, které se často samy snaží o zlepšení výuky tak, aby nevznikala mezi dětmi vzdělávací propast.

„Dobrovolnictví mi dává smysl“

Nedílnou součástí celé snahy o to, aby se vzdělání dostalo ke všem dětem bez rozdílu, jsou pak samotní dobrovolníci a dobrovolnice. Jednou z nich je i Radka Hájková, která doučuje školáka na druhém stupni základní školy. Na otázku, proč vůbec s doučováním začala, odpovídá jednoduše: „Prostě mi to dává smysl.“ A dobrovolnictví doporučuje i ostatním. Nejen, že tak může myšlenkami odcházet od své hlavní profese, ale ještě, jak sama říká, kultivovat mysl. A také se doučit základy matematiky na základní škole.

Kde náš nový podcast najdete

Podcast Mimo zorné pole můžete poslouchat na našem YouTube kanálu, na našem webu a ve všech běžných podcastových aplikacích.

Náměty a připomínky nám můžete psát na kristina.novakova@clovekvtisni.cz.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz