Hlavní obsah

Rozbor kádru Slavie: Vyhraje titul?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: SK Slavia Praha - Twitter

Zdroj: slavia.cz

Slavia se v tomto přestupovém období rozjela. Zatímco rival přes řeku vyspává, vedení Slavie nakupuje ve velkém. Dokáže takto nabušený tým vyhrát titul?

Článek

Začněme brankářem. Na pozici gólmana má Slavia čtveřici hráčů: Kolář, Mandous, Sirotník a Stejskal. Tam není co řešit. Dva velmi silní brankáři doplnění o dva méně zkušené, kteří se mohou zlepšovat.

Přecházíme na obranu, kde je víc věcí, které řešit. Na levého beka má Slavia Davida Juráska, Jana Bořila a Oscara Dorleyho. Napravo pak Masopusta, Pecha a Tomiče. To není úplně silná trojice a myslím si, že by to někoho lepšího chtělo. Těžko říct, jestli se dokáže Tomič rozehrát k dobrým výkonům. Spekuluje se o možnosti přechodu na třiobráncovou formaci, protože například Sheriff Sinyan, nová posila oznámená včera hrál v Odd ve tříobráncovém rozestavení. Na stopery má Slavia hafo hráčů. Sinyan, Halinský, Kacharaba, Ogbu, Ousou, Kričfaluši, Konečný a Talovierov. Opravdu velký výběr pro trenéra Trpišovského, tady za mě není co řešit.

Jediná věc, kterou bych tedy v obraně posílil je pravý obránce – samozřejmě jen v případě, že bude Slavia pokračovat v hraní na 4 obránce. Ano, Masopust hraje na pravém beku solidně, ale u něj je zase problém se zdravím. Takže tam by se mělo posílit.

Záloha je ale oříšek. Na pozici defenzivního či středního záložníka je Holeš, Hromada, Ševčík, Provod, Wallem a Hronek. Upřímně jsem čekal, že Hronek bude hrát víc.

Problém je však, že v podstatě všichni až na Wallema mají časté problémy se zdravím. To je hodně velký vykřičník, protože co když se vám všichni zraní? Dále je tam ještě Oscar Dorley, který hrál fantasticky na konci sezóny na pozici DZ (defenzivní záložník). Pokud by hrál Dorley dále jako záložník, bylo by to za mě v pohodě.

Ofenzivní záložník je za mě vyřešený. Lingr, Zafeiris, případně může zaskočit Provod, který to na ofenzivním záložníkovi moc dobře zná.

Křídlo má alespoň podle mě vršovický klub také vyřešený. Jurásek, Douděra, Plavšič, teoreticky Masopust, Schranz a případně Jurečka, který ukázal kvalitu na tomto postu. Také vcelku suprový seznam hráčů. Otázkou jen zůstává, zda-li Plavšič zůstane ve Slavii, nebo poputuje na další hostování – Baník by měl údajně o další hostování zájem.

Hrotový útočník je pořešený. Mojmír Chytil, Tijani, Van Buren (Jurečka, Schranz, Tecl a Elmedin Rama; ten ale asi bude hrát za béčko).

Má tenhle kádr na titul? URČITĚ! Slavia má jedinečnou příležitost ukončit dva roky bez titulu. Kádr je vyrovnaný a dobrý.

Anketa

Vyhraje Slavia titul?
Ano
100 %
Ne
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasoval 1 čtenář.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám