Hlavní obsah
Sport

Nejlepší český obránce Filip Hronek bude sledovat čtvrtfinále jen z obýváku

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jenn G, CC BY-SA 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0>, via Wikimedia Commons

Filip Hronek v drese Vancouveru Canucks

Česká hokejová reprezentace bohužel nenašla prostor v sestavě pro aktuálně jasně nejlepšího českého obránce. Obrana je celkově slabou stránkou našeho týmu na MS a tato chyba Radima Rulíka může být ve čtvrtfinále fatální.

Článek

Rozhodující sedmé utkání semifinále západní konference NHL dopadlo lépe pro tým Edmonton Oilers. Z bojů o Stanley cup byl po vyrovnané bitvě vyřazen Vancouver Canucks, spolu s aktuálně nejlepším českým obráncem, Filipem Hronkem. Jeho první gól v play-off bohužel Vancouveru postup nezajistil. Nicméně by teoreticky teď Filip Hronek byl k dispozici trenérům českého týmu pro čtvrtfinále šampionátu v Praze a Ostravě. Ale bohužel nebude. A nezbývá než doufat, že si naše obrana poradí i bez nejlepšího obránce, kterého v současnosti máme.

Skvělá sezóna

Šestadvacetiletý rodák z Hradce Králové má za sebou jednu z nejlepších, ne-li nejlepší sezónu v NHL v životě. S Vancouvrem téměř proklouznul do finále západní konference a měl na tom lví podíl. Myslím, že jej lze směle označit za druhého nejlepšího obránce Vancouvru. Filip Hronek byl po celou sezónu využíván snad ve všech herních disciplínách. V průměru strávil na ledě neuvěřitelných 23 minut a 26 sekund každý zápas. Více prostoru na ledě dostal letos ve Vancouveru pouze fenomenální Quinn Hughes, který se stal zároveň nejproduktivnějším bekem celé soutěže. Hronek posbíral, na obránce opravdu úctyhodných, 48 kanadských bodů.

Foto: Håkan Dahlström, CC BY 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/2.0>, via Wikimedia Commons

Domácí led Vancouveru v letošní sezóně Hronek střežil skvěle. Přesto jeho výkony v play-off nestačily.

Bohužel pozdě

Bohužel pro český národní tým. Čeští trenéři si sice ponechali tři volná místa na soupisce, ale bohužel všechna zaplnili, aniž by počkali na rozuzlení další série play off NHL. Vůbec si nedovolím pochybovat o kvalitách hráčů, na které trenéři ukázali. Martin Nečas i Pavel Zacha mají za sebou možná životní sezóny. O Davidu Pastrňákovi nemluvě, ten prožívá jednu životní sezónu za druhou a je to jeden z nejlepších hokejistů na světě. Nicméně tato tři jména spojuje jedno, jsou to všechno útočníci. Myslím ale, že určitě stálo za to, myslet i na zadní vrátka a posílit také zadní řady našeho výběru. Právě to by nepochybně zajistil Filip Hronek.

Ve čtvrtfinále může pevná obrana chybět

Dle turnajové matematiky je už jisté, že se ve čtvrtfinále vyhneme zatím bezchybným Švédům. To ovšem neznamená, že ostatní postupující z ostravské skupiny by pro náš tým byli odpočinkovým soupeřem. Obzvláště nepříjemné by bylo potkat silné Spojené státy americké, v čele s Brady Tkachukem, Johnny Gaudreauem nebo Dylanem Larkinem. Proti takovým soupeřům už by jen zvučný útok nemusel stačit. Filip Hronek by kromě obrovské opory zadních řad znamenal také vynikající rozehrávku, kterou hvězdy jako je David Pastrňák tolik potřebují, aby mohli naplno ukázat svůj hvězdný potenciál.

Rozhodnutí trenérského týmu je v tuto chvíli už nevratné. Českým fanouškům nezbývá než počkat a doufat, že náš současný super hvězdný útok soupeři kotouč vůbec nepůjčí a národní tým si dojde pro medaili i bez Filipa Hronka v zadních řadách.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz