Hlavní obsah
Cestování

Ponořte se do podmořského království Egypta: Odhalení tajů Rudého moře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Dave

Podmořský život v Egyptě

Objevte podvodní tajemství Egypta! Rudé moře skrývá nekonečný svět krásných korálů a exotických tvorů, který vám učaruje. Po prvním nahlédnutí pod mořskou hladinu už nikdy nebudete chtít odjet.

Článek

Egypt - země, která oplývá starobylými zázraky, pyramidami a fascinující historií. Avšak největší tajemství této země leží pod hladinou Rudého moře. Pro ty, kteří touží po dobrodružství a poznání podmořského světa, nabízí Egypt nekonečnou paletu potápěčských lokalit překypující životem a barvami.

Jaké jsou tedy nejlepší lokality na potápění v Egyptě?

Sharm El Sheikh

Neokoukaný klenot v Egyptě, to je Sharm-el-Sheikh. Potápějte se do hlubin útesů Ras Mohammed, kde se setkáte s pestrým společenstvím ryb a korálů, jejichž barvy jakoby byly vytrženy z odvážných snů malíře. V úžasné lokalitě Tiran objevíte podmořské hory korálů a zážitky, které pohltí vaše smysly do světa podvodního klidu.

Navštívit můžete také Ras Um Sid, což je populární plážová oblast nacházející se poblíž města Sharm el Sheikh. Pláže v Ras Um Sidu jsou známé svou křišťálově čistou vodou a úchvatnými korálovými útesy, které přitahují šnorchlisty a potápěče. Pod hladinou nalezneme jako na mnoha místech v Egyptě, fascinující podmořský svět obývaný pestrou paletou ryb a mořských tvorů.

Marsa Alam

Marsa Alam, tajemná a neodhalená, zve do svých hlubin ty, kdo touží po jedinečných potápěčských dobrodružstvích. Na útesu Elphinstone se setkáte s obřími rejnoky a žraloky, kteří vám připomenou, že podmořský svět má svá pravidla a zákony, které příroda sama vytvořila. A co Abu Dabbab? To je místo, kde se vaše oči stanou svědky tance místních mořských želv, které se promenádují po útesech s lehkostí a grácií, jež zastiňuje i nejlepší baletní tanečníky.

Foto: Dave

Manta

Dahab

Klenot ukrytý v písku pouště. To je Dahab a láká ty, kteří hledají harmonii a klid. Blue Hole (Modrá díra) je to tmavomodré oko kulaté korálové průrvy hned u východního břehu Sinajského poloostrova. Je velmi mystické a záhadné. Posvátné místo pro potápěče z celého světa.

Hurghada

Hurghada je místo, kde se setkává pohostinnost s potápěčskými dobrodružstvími. Pokud vás lákají vraky lodí, pak Shaab Abu Nuhas je místo právě pro vás. Vraky ležící jako tiší svědci minulosti, vyprávějící příběhy o dobytých mořských bitvách.

A co noční potápění? To je zážitek, který propojí vaše sny s realitou. Zde se setkáváte s mořskými tvory, kteří se v noci proměňují v záhadné bytosti.

Odlehlá skupina ostrovů Brothers Islands nabízí potápěčům unikátní zážitky při setkání s mořskými obry, jako jsou žraloci tygří a manty.

Egyptské Rudé moře je jako kniha s nekonečnými stránkami, které volají k objevování a průzkumu. Takže - připravte své potápěčské vybavení (nebo si ho můžete půjčit) a připravte se na nezapomenutelné dobrodružství.

Anketa

Vyzkoušeli jste potápění nebo šnorchlování v Egyptě?
ano
100 %
ne
0 %
Celkem hlasovali 4 čtenáři.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám