Hlavní obsah
Umění a zábava

Zahrajte mi, prosím!

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: David Toxicat

České a slovenské kapely

Jsou všude kolem nás, dost možná v každém městě, na každé třetí vesnici. Někomu vadí, někdo se na ně rád zajde podívat, o čem je řeč?

Článek

Řeč je o muzikantech a kapelách. Počet kapel v ČR a na Slovensku se dá spíše odhadovat, než určit přesně, už jen kvůli tomu, že ne všechna hudební tělesa, která lze najít na internetu, jsou hudebně aktivní.

Jedna z nejznámějších platforem pro muzikanty u nás je Bandzone.cz, na stránkách lze najít informaci o zhruba 46 tisících registrovaných kapel, z takové informace by vyplývalo, že jsou na území bývalého Československa vyšší desítky tisíc jednotlivých muzikantů, možná i nižší stovky tisíc.

Jak se postupem času mění internetové prostředí, jedna z cest (možná lze použít i termín „nutnost“) je využít potenciál veškerých dostupných sociálních platforem. Věnuji se tomuto tématu poslední dva roky, a za tu dobu jsem nastřádal spoustu cenných poznatků, které bych rád předal ostatním kapelám, neboť práce v hudebním světě je pro mě celoživotní záležitost, ke které přistupuji s láskou a osobní zodpovědností.

Před nedávnou dobou jsem se dopracoval k vytvoření playlistu na Spotify, do kterého bych rád zahrnul všechny kapely, které se samy přihlásí a postupně (tento proces už probíhá) bychom kapely přidávali do příslušných žánrových playlistů. Cílem tedy je vytvořit několik multižánrových playlistů, které budeme doporučovat do hudebních klubů a barů. Hudba na těchto místech by pak zněla přímo z baru, a mohla by se tak lépe dostat k lidem, kteří se k takové tvorbě nemají možnost dostat, a to už jen kvůli přesycení hudebního trhu hudbou z celého světa.

Pojďte s námi podpořit naši hudební scénu, pokud máte kapelu na Spotify, neváhejte poslat odkaz na jednu ze skladeb, které byste rádi nechali zařadit do playlistu!

Závěrem bych rád zmínil, že se za tuto „službu“ neplatí, jde o dobrovolnou aktivitu ve volném čase. Pokud vás zajímá, co že to vlastně je, tak se podívejte na následující odkaz.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám