Hlavní obsah

Jedna hodina radaru v akci - 1 325 hříšníků: Německá policie nehlídá jen rychlost

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Znáte to. Na dálnici je stavba, kolona, omezení. Volný pruh, vymezený pro stavebníky, je úplně prázdný. Ani zrovna nikdo nepracuje, takže nikoho neohrozíte. Prostě jen projet. Nečekat v koloně. Ušetřit si minuty ztraceného času. Risknete to?

Článek

Tak přesně takhle přemýšlelo 1 325 řidičů na úseku dálnice A3 v Německu. A riskli to. Teď za to budou pykat.

Tento „stavební pruh“ byl označen červeným světelným X, což znamená jediné - pokračování v jízdě v příslušném jízdním pruhu je zakázáno.To velké červené X je de facto to samé, jako červené světlo semaforu - jak uvádí frankfurtská dálniční policie ve svém vyjádření. Symbol na zobrazovacích tabulích nad dálnicí má jednoduchý význam - jízdní pruh pod ním je uzavřen a nesmí se po něm jezdit. Zákaz chrání jak účastníky silničního provozu, tak i osoby pracující na stavbě, nebo například u nehod záchranáře a další účastníky nehody.

Během kontrolní akce zachytil monitorovací systém 1325 řidičů, kteří zákazový symbol nerespektovali. Během hodiny jde tak o „kardinální úlovek“. Každý z řidičů se může těšit na úřední dopis s výzvou k zaplacení pokuty ve výši 90 Euro a 1 bod dolů. A to se vyplatí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz