Hlavní obsah

Legendární Oktoberfest v Mnichově reaguje na útok v Solingenu - dotkne se to každého návštěvníka

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Teroristický útok v Solingenu ovlivní i další události a akce v Německu. Pořadatelé slavného mnichovského Oktoberfestu hodlají ještě více zostřit svůj bezpečnostní koncept pro nadcházející slavnosti , aby ochránili hosty před podobným nebezpečím.

Článek

V pátek večer (23. srpna) na městských slavnostech v Solingenu zaútočil pachatel, hlasící se k Islámskému státu, nožem na hosty. Útok si vyžádal tři úmrtí a další lidé byli zraněni. Nyní na tragický incident reaguje i slavný Oktoberfest v Mnichově a učiní další kroky k zpřísnění své bezpečnostní koncepce.

Vzhledem k současné bezpečnostní situaci ještě více zpřísníme kontroly.
Dieter Reiter, starosta Mnichova

Návštěvníci se nyní musí připravit na zvýšená omezení během mnichovských slavností. Jak vysvětluje starosta, bezpečnost je na Oktoberfestu na prvním místě, a to i přes všechna omezení, která z toho pro hosty vyplývají. Návštěvníci by měli počítat s tím, že na vstupních místech mohou být delší čekací doby, protože kontroly mohou trvat déle. Další formy zpřísnění nejsou z taktických důvodů zveřejněny. Dotknou se ale každého hosta.

Solingen nás všechny zarmoutil, ale není to tak, že by nám zničil kompletně bezpečnostní plány…že bychom kvůli tomu museli znovu vynalézat kolo. Podobné scénáře útoku máme již zohledněny v bezpečnostní koncepci. Bylo by ale nedbalé, nezkontrolovat vše znovu a nereagovat.
Clemens Baumgärtner, pořadatel Oktoberfestu

Oktoberfest v Mnichově je považován za největší lidový festival na světě a každoročně přivítá miliony hostů z celého světa. Letos se koná od 21. září do 6. října.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz