Hlavní obsah

McDonald's chystá v Německu velké změny

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

McDonald's je doslova fenomén. Jeho hamburgery jsou známé po celém světě. Německá síť nyní hodlá ještě více expandovat a rozšiřovat své služby.

Článek

McDonald's je v Německu již více než 50 let. Oblíbený řetězec rychlého občerstvení láká na své hamburgery, hranolky a další nabídky, ať už máte chuť na rychlý oběd, nebo jen svačinu během cesty na dovolenou. Bez ohledu na to, do které restaurace přijdete, víte, co můžete očekávat. Pobočky jsou strukturovány stejně, nabídka je identická. A pokud obzvlášť spěcháte, ani nemusíte dovnitř - jedete rovnou k okénku. V budoucnu si McDonald’s bude moci vychutnat ještě více lidí. Společnost se zlatým M má v plánu velké změny.

McDonald’s: Velká expanze v nadcházejících letech

Skupina rychlého občerstvení stále vidí na německém trhu velký potenciál růstu a chce výrazně rozšířit svou nabídku.

Německo je úspěšnou lokalitou, ve kterou i nadále věříme a budeme zde i nadále silně růst.
Christoph Gehrig, finanční ředitel McDonald’s Germany

V plánu je otevřít přes 500 nových restaurací. Expanze začne letos. Očekává se, že do konce roku 2024 bude otevřeno 25 restaurací, každá s přibližně 50 zaměstnanci. To vytvoří 1 250 nových pracovních míst a očekává se, že tempo v příštích letech dále poroste. Během příštích tří let se tempo expanze zvýší na 75 nových poboček ročně. Do roku 2027 by mělo vzniknout více než 10 000 nových pracovních míst.

Změny na Drive-in

Nové restaurace McDonald's by se měly otevřít zejména na frekventovaných místech, jako jsou dálnice nebo nádraží. „Zaměřujeme se na rozšiřování Drive-inů, protože Německo prostě je automobilovou zemí. Nevidím, že by se to v krátkodobém horizontu mělo změnit,“ řekl finanční ředitel. Ty by v budoucnu měly být vybaveny dvěma jízdními pruhy místo současného jednoho.

Digitální objednávky

Ještě důležitější roli by v budoucnu měly hrát digitální objednávky přes samoobslužné terminály nebo aplikaci. Přesto McDonald's hotovost nezavrhuje: „V našich restauracích si i v budoucnu budete moci objednávat na přepážce a platit v hotovosti. Tato volba bude tak dlouho možná, dokud o ni naši hosté budou stát.“

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz