Hlavní obsah
Názory a úvahy

Bulvár selhal v kauze Anety Zicklerové a Andreje Babiše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: David Sedlecký/ Wikimedia commons/ CC BY-SA 4.0 DEED

Někteří bulvární zprávy milují a vyhledávají a jiní je nemůžou vystát. Ať patříte ke kterékoliv skupině, tak jistě uznáte, že má důležitou funkci. Kromě toho, že nám bulvár ukazuje, že i celebrity jsou lidmi, tak u nich hlídá jejich chování.

Článek

Českou společnost čekal šok. Dozvěděli jsme se, že manželství vlivného politika Andreje Babiše je minulostí. Nebyl to však blesk z čistého nebe. Již od nového roku se lehce spekulovalo, že mezi manželi to neklape. Po několika měsících to Babiš potvrdil na svých sociálních sítích.

Ať si o tomto politikovi myslíme cokoliv, tak mu jistě nikdo nepřál takovéto osobní problémy. Konec mnohaletého partnerského vztahu je vždy smutný. O to víc, když měla dvojice děti. Naštěstí jsou jejich dvě děti Frederick a Vivien dospělé, což samozřejmě neznamená, že to pro ně nebude složité období.

Ovšem přišel další šok. Andrej Babiš má podle bulváru již několik měsíců milenku. Má jí být členka jeho marketingového týmu Aneta Zicklerová. Tato 32letá rusovláska je pro mediální obraz šéfa opozice klíčová. Podle členů ANO v podstatě převzala funkci po Marku Prchalovi, který u Babiše skončil po prezidentských volbách.

Zicklerová má tvořit téměř veškerý obsah na sociální sítě. Měla by být i autorkou bizarních videí s kohoutem Silverem, kterému Andrej Babiš vysvětluje svoji politickou agendu. Pokud tomu opravdu takto je, tak je jasné, že tito dva spolu budou trávit mnoho času a dalo by se předpokládat, že jiskra mohla přeskočit.

Jelikož je tato spekulace ve veřejném prostoru několik dní bez toho, aby jí kdokoliv, koho se týká, zkusil vyvrátit. Pro Andreje Babiše by před potencionálním rozvodem, který ho pravděpodobně čeká, bylo přiznání milenky rozhodně komplikací. Zároveň Zicklerová má také rodinu, pro kterou je nastalá situace jistě nepříjemnou.

Proto je podivné, že ani jeden ze zmíněné dvojce informaci nepotvrdil. Ať je to však jakkoliv, tak je velmi podivné, že tyto zvěsti nebyly ve veřejném prostoru dříve. Kde byl bulvár? Nějaké náznaky, že v manželství Andreje Babiše není vše v pořádku samozřejmě byly, ale bulvár v této situaci selhal.

Účel bulváru

Mnoho z nás zprávy ze světa slavných rozčilují. Jiní je zase vyhledávají každý den. V nejrůznějších takovýchto zprávách se dozvídáme, že celebrity jsou i přes slávu stále lidmi. Jenže bulvární zprávy mají i společenskou roli, která má svůj význam. Mohou totiž odhalovat nemorální chování a jiné prohřešky.

Každý den se dozvídáme, že ta či ona celebrita někde požila návykové látky nebo byla nevěrná. Kromě hvězd, které zná každý, se mnohdy dostanou do hledáčku bulváru i lidé, kteří nejsou zase tolik známí. Například účastníci reality show, influenceři nebo herci z vedlejších rolí.

Samozřejmě, pokud se jim vyplatí psát i o menších jménech, tak jim v tom nikdo nebrání a většinou ani nemůže. Bulvární fotografové někdy i pronásledují celebrity a čekají na každý jejich přešlap. Někdy toto chování končí i soudním zákazem přiblížení, ale pro bulvár většinou stačí poslat jiného zaměstnance, aby prováděl to stejné, jako jeho předchůdce.

Kde byl bulvár?

Jenže proč bulvár nahání celebrity druhé a třetí kategorie a řeší sebemenší selhání, které ke všemu přifoukne a překroutí, aby dané téma bylo pro čtenáře lákavější, namísto toho, aby se soustředil na to, že jeden z nejmocnějších lidí v České republice má milenku.

Andrej Babiš je bezesporu jedním z nejvlivnějších lidí. Ve svých rukou koncentruje obrovskou moc v mnoha sektorech společnosti. Je vlivným politikem, který byl předsedou vlády, a dokonce kandidoval na nejvyšší politickou funkci. Byť je dnes v opozici, stále je jeho moc ve státě velká.

Kromě toho je jedním z nejbohatších lidí u nás. Své bohatství získal díky jeho firmám sdruženým pod společností Agrofert. Jeho firmy, které jsou momentálně ve svěřeneckém fondu a působí hned v několika odvětvích. Chemický a potravinářský průmysl i zemědělství jsou Babišovou doménou a jeho produktům se nejde v podstatě vyhnout.

Zároveň k tomu všemu vlastní i několik médií a zpravodajských webů. Některé z toho by se také daly označit jako bulvár. Tato koncentrace ekonomické, politické i mediální moci je až děsivá a o to více by měl být tento člověk pod drobnohledem.

Proč se tedy o něj a jeho vztahy média nezajímaly více. Kdyby se potvrdilo, že poměr Babiše se Zicklerovou trval opravdu rok, vrhlo by to na jeho prezidentskou kandidaturu úplně nové světlo. Protože by si určitě nehledal milenku, kdyby bylo v jeho manželství vše v pořádku. To, jak by se tato kauza vyvíjela, kdyby se Andrej Babiš stal prezidentem, by bylo pouze v rámci spekulací, ale jistě by se to dotklo jeho vykonávání nejvyšší politické funkce.

Ať už je poměr opravdový, nebo ne, tak bychom měli všem zmíněným přát, aby si svůj osobní život dali do pořádku bez zbytečných komplikací. I když totiž s někým politicky nesouhlasíme a nemáme ho rádi, tak bychom neměli mít radost z jeho rodinných problému. Alespoň kvůli jejich dětem, pro které to jistě bude složitým životním obdobím.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz