Hlavní obsah
Aktuální dění

Jaromír Soukup vyhrál v neférovém zápase nad Psychopatem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Jaromír Soukup oprášil boxerské rukavice a vstoupil opět do ringu. Jeho soupeřem byl bizarní influencer Aleš „Psychopat“ Bejr.

Článek

Podnikatel, boháč, ale i profesionální sportovec. Tím vším je Jaromír Soukup. Můžeme ho znát především z televizních obrazovek, kde se objevuje ve své televizi Barrandov a kde moderuje nespočet pořadů.

Ve sportovním světě se prosadil v profesionálním boxu. Kariéru započal v roce 2005 a poslední zápas měl v roce 2014. Za tuto dobu nastoupil do 26 zápasů. Z nich prohrál pouze jednou. Dokonce 19 zápasů skončilo před limitem.

Většinu zápasů měl v Německu, Bělorusku a v Česku. Takže bezesporu byl mezinárodní sportovec. Jenže takové publikum, jako měl v Clash of the Stars zatím nikdy neměl. Fortuna aréna byla totiž naprosto vyprodána. Na místě bylo 10 tisíc lidí.

Jenže ono to není tak vypovídající, jak by se mohlo zdát. Dle slov samotného Soukupa se do profesionálního boxu stačí přihlásit a po schválení se stáváte profesionálním boxerem. Vaše schopnosti nemusí být tedy na úrovni, která by se u profesionálního sportovce očekávala.

Soupeři, které porazil

Jaromírova statistika je opravdu úchvatná, jen jí trochu kazí samotní protivníci. Například Rudolf Murka, se kterým se utkal v roce 2008. Jeho zápasy končily až na výjimky fatálně. V celkové statistice má totiž Murko 3 výhry, neuvěřitelných 96 proher a 2× se mu podařilo uhrát remízu. A mnoho dalších na tom nebylo lépe. Dalším, koho bych zmínil, je Slovák Peter Simko, který vyhrál 2× a 39× prohrál.

Jeden z lepších soupeřů byl Alexander Sergeev, který do zápasu se Soukupem nastupoval s 13 výhrami a pouze 1 prohrou, ke které musel přičíst další po zápasu se Soukupem. Obecně se ale dá říct, že většina jeho oponentů měla zápornou bilanci.

Průběh zápasu

Atmosféra na tiskových konferencích před zápasem byla velmi vyhrocená a Aleš Bejr dostál své přezdívky. Napadal organizátory i svého soupeře jak slovně, tak fyzicky. Proto byl během akcí před turnajem pravidelně v poutech nebo svěrací kazajce. Dočkali jsme se také momentu, kdy Bejr donesl kasičku, aby se Soukupovy lidé skládali na elektřinu.

Do samotného zápasu Jaromír Soukup nastupoval velmi rozpačitě. Těžko říci, jestli šlo o pokoru nebo obavu ze vstupu do klece. Na rozdíl od profesionálního boxu se totiž tento zápas odehrál v kleci namísto ringu. Naopak Bejr nastoupil velmi charismaticky s viditelným hladem po boji.

Jenže samotný zápas pěkný nebyl a ať si o kterýmkoliv ze zápasníků myslíme cokoliv, tak Aleš Bejr tento sportovní zážitek pokazil, jak jen mohl. Od začátku šel velmi tvrdě do Soukupa, a kdyby se držel pravidel boxu, tak by nejspíše jasně dominoval. To by bylo samozřejmě v pořádku, jenže pokaždé, když se Soukupovi povedl úder, který Psychopata mohl rozhodit, tak okamžitě přešel spíše k pravidlům MMA nebo spíš hospodské rvačky po pár pivech.

Rozhodčí musel po pár vteřinách zápas stopnout. Ze strany Aleše Bejra totiž byly použité hlavičky, které box rozhodně nepovoluje. I když rozhodčí mohl zápas ukončit a Bejra diskvalifikovat, tak došlo pouze k přerušení. Ve chvíli času se rozhodčí snažil upřesnit pravidla, jenže nepovedlo se.

Po dalších pár úderech došlo k tomu, že Soukup byl stržený na zem, kde se Bejr pokoušel pokračovat, tak jak jsme zvyklí ze zápasů MMA. Což samozřejmě není povoleno. Následovalo další přerušení, po kterém v podstatě okamžitě přilétla další hlavička na Soukupovu hlavu a zápas byl ukončen.

Aleš Bejr byl diskvalifikován, jenže pro něho tím zápas očividně neskončil a vyrazil znovu do Soukupa. Ten byl sice zaskočen, ale šel do toho taky. Po oddělení ochrankou se dokonce televizní magnát pokoušel bodyguardy přeskočit a pokračovat v boji i po výhře.

Hořké vítězství

Jaromír Soukup byl samozřejmě šťastný ze své výhry, ale očividně ho vše, co se odehrávalo před i během zápasu, zklamalo. Takto si jistě svůj poslední zápas nepředstavoval. Celou dobu v rozhovorech tvrdil, že počítá s výsledkem na body a nepředpokládá ukončení ani jednoho z nich. K ukončení ani jednoho z nich na KO sice nedošlo, ale diskvalifikace byla rychlá a celý zápas zanechává spíše hořkou pachuť.

Není to ovšem u Aleše Bejra žádnou novinkou. V organizaci Clash of the Stars nastoupil již několikrát, a i jeho poslední zápas proti kulturistovi Filipu Grznárovy skončil diskvalifikací Aleše. Toho musel zastavit rozhodčí tím, že mu skočil na záda a strhl ho na zem. Sice šlo o sporný moment, ale rozhodčí se musí poslouchat, a to Bejr odmítal.

Neodsuzujme Clash of the Stars

Řada lidí organizaci Clash of the Stars kritizuje a označuje ji jako parodii na sport. Influenceři se zkrátka snaží udělat show, a tím na sebe přitáhnout pozornost. V tom spočívá síla organizace, která během 7. galavečeru vyprodala ten následující.

Všichni, kteří organizátory kritizují, si neuvědomují největší benefit, který bojové sporty mají z existence této organizace. Tou je zájem mezi mladými lidmi o bojové umění. Mladý člověk vidí, že i když není profesionál, může začít stejně jako jeho oblíbený influencer pouze tím, že zajde do posilovny nebo na trénink.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz