Hlavní obsah
Sport

Mike Tyson je zpět: Půjde do souboje s kontroverzním Youtuberem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Steve Lott/ Wikimedia Commons/ CC BY-SA 3.0 DEED

Mike Tyson je bezesporu legendou boxu. Nyní se rozhodl vrátit do ringu a utkat se s kontroverzním youtuberem Jakem Paulem. Původně mělo jít o exhibiční zapas, ale nyní se oba zápasníci snaží, aby šlo o oficiální boxerský zápas.

Článek

Svět boxu zažívá šok. Slavný boxer Mike Tyson ohlásil návrat do ringu. Nejde však o zápas proti jinému vysloužilému boxerovi. Železný Mike se utká proti kontroverznímu youtuberovi Jakeu Paulovi. Změří své síly, ovšem k čemu takový zápas bude? Mike chce velmi pravděpodobně ukázat, že na to ještě stále má i ve svých 58 letech.

Možná jde i o něco jiného. Samozřejmě, všichni si slavnou boxerskou legendu idealizují a nepředpokládají, že by jejich hrdina z mládí mohl jít do zápasu kvůli penězům. Avšak to je to nejpravděpodobnější, o co mu může jít. Přiznejme si totiž, že Mike je již dlouhou dobu v boxerském důchodu a Jake mezi tím posílá k zemi jednu sportovní hvězdu za druhou.

Ovšem, také může jít Tysonovi i o něco dalšího. V době své největší slávy byl totiž žijící legendou. Kam šel, tam ho lidé poznávali a chtěli se s ním alespoň chvíli bavit, fotit a tak podobně. To sice stále do jisté míry platí, ale tato legenda je již vzdálená i mně, natož lidem, kteří jsou ještě mladší.

Proto by mohlo jít o to, navrátit zašlou slávu a opět se zapsat do paměti lidí. Celebrity jsou nevyzpytatelné a chuť se opět zviditelnit bude jistě silná. Samozřejmě toto budou jeho fanoušci rozporovat, ale pokud mu nejde o peníze, tak o pozornost určitě. Co jiného by mohl získat, když si přiznáme, že jeho šance na výhru nejsou příliš velké.

Mike Tyson

Michael Gerald Tyson je legendou světa zápasníků, kterému v době zápasu s Jakem Paulem bude 58 let. První titul v těžké váze získal, když mu bylo 20 let a stal se nejmladším držitelem pásu těžké váhy v profesionálním boxu.

Jeho profesionální kariéra trvala od roku 1985 do roku 2005. I po jejím ukončení měl několik zápasů, ty však byly pouze exhibiční a do oficiálních statistik se nepočítaly.

Za svoji kariéru má úžasnou statistiku. Vyhrál celkově 50 zápasů, z toho bylo 44 ukončeno knockoutem před limitem. Prohrál pouze 6 zápasů, z toho dva byly na body a ve čtyřech šel k zemi. Zmíněné dvě prohry byly jeho poslední profesionální zápasy, po kterých ukončil kariéru. Po hořkém konci bude možná jeho reputace napravena.

Podle videí, kterými se boxer prezentuje na sociálních sítích, to vypadá, že je ve skvělé formě. Rychlost, vytrvalost ani razance úderů mu nechybí. Jenže bude to stačit? Boxerská legenda má svůj věk a naproti tomu bude mít mladý influencer výhodu hlavně v tom, že již trénuje dlouhou dobu v kuse.

Mohlo by také dojít k zopakování slavného kontroverzního momentu, který by tento zápas zapsal do historie. V roce 1997 totiž Mike Tyson v titulovém zápase zahodil veškeré zábrany a svému soupeři se zakousnul do ucha, kterého mu kousek ukousl. V rámci sledovanosti by podobný kousek jako před více než 20 lety šokoval celý svět. Dnes by to jistě bylo stejně nebo ještě více kontroverzní.

Jake Paul

Jake Joseph Paul je internetovou hvězdou, který se proslavil tvorbou internetových videí, kde momentálně ukazuje svůj extravagantní způsob života. Ať už jde o pobyt ve vile v Portoriku, rychlá auta, tryskáče nebo lyžování na ledovcích, toto vše je možné najít v jeho videích.

A jak někdo takový chce porazit legendu těžké váhy v boxu? Nesmíme zapomínat, že Jake se již delší dobu věnuje boxu. A když zkombinujeme spoustu volného času, dostatek financí a odhodlání, vyjde nám jediné a tím je Jake Paul.

Ten byl schopný již mnohokrát zvítězit nad sportovci, kteří proti němu byli jasní favorité. Za svoji profesionální kariéru má za sebou 5 zápasů, které všechny vyhrál. Jeho první soupeř byl rovněž youtuber, ale následně měl zápasy se sportovci. Druhý zápas byl proti basketbalistovi Nateu Robinsonovi.

Jenže po youtuberovi a basketbalistovi se stalo něco, co čekal pouze málo kdo. Bylo to oznámeni, že další bojovník, proti kterému nastoupí bude šampion zápasník Ben Askner. Následně došlo na zápas a odvetu s bývalým šampiónem UFC Tyronem Woodleyem. Důležité je zmínit, že Jake zatím ani jednou neprohrál.

I když nežije ukázkový život sportovce a velmi často je viděn s lahví alkoholu v ruce, tak nesmíme zapomínat, že výhoda je na jeho straně. Roli v tom hraje to, že má prakticky neustále čas a obrovské množství peněz, které mu umožňují trénovat nejlépe, jak může.

Odvážný krok Netflixu

Takové zápasy většinou probíhají pod hlavičkou některé z profesionálních nebo poloprofesionálních organizací. Jenže nyní je tomu jinak. Organizaci celé akce má na starosti streamovací organizace Netflix, která bude zápas vysílat pro všechny své předplatitele. Těch je přes 220 milionů a dá se předpokládat, že toto číslo ještě naroste právě v přímém důsledku zájmu o zápas.

Ať už fandíme komukoliv, tak nám nezbývá než doufat, že uvidíme krásný zápas a ne zaplacenou frašku. Na jedné straně se utká zkušenost, schopnosti, ale i stáří a na straně druhé bude dravost, chuť být hvězdou a mladická nerozvážnost.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Mike Tyson
Jake Paul

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz