Hlavní obsah
Umění a zábava

Mikýř si přivlastnil Survivor: Televizi se podařilo přitáhnout sledovanost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Všem televizním stanicím bez výjimky klesá sledovanost. Mladé lidi většinou tuzemská produkce nezajímá a preferují sledování online. TV Nova přišla s nápadem, jak mladé přitáhnout k obrazovkám. Jenže si přitom slavný bavič přivlastnil celou show.

Článek

Ústup televizních společností je patrný především u mladší generace, která stále více upřednostňuje obsah online. Generace Y a Z se obrací ke streamovacím službám a sociálním médiím, kde nachází širší, personalizovaný výběr obsahu, což televize nemůže nabídnout. Sledující si na těchto platformách může pouštět co chce a kdy chce.

Interaktivita a rozmanitost tvoří klíčové faktory této změny. Možnost sledovat kdykoliv a odkudkoliv posiluje odchod od tradičního televizního modelu. Televizní stanice jsou nuceny přizpůsobovat a inovovat, aby zadržely pozornost a zájem nové generace diváků, kteří vidí v online světě flexibilitu a variabilitu, kterou tradiční televize nemůže poskytnout.

Televizní stanici Nova se možná podařil najít recept na přilákání mladých lidí. Do nové řady populární soutěže Survivor obsadili internetového baviče Martina Mikysku alias Mikýře. Ten využil čas před soutěží naplno. Momentálně jeho tým plní jeho kanál na YouTube nejrůznějším obsahem.

Dokonce měl Mikýř možnost setkat se s každým účastníkem, se kterým udělal rozhovor. Ten se zaměřuje na motivace jednotlivých soutěžících a přidává vlastní bizarní rozměr. Zkrátka připravené materiály jsou přesně to, co jeho publikum chce. Zajímavé bude i to, zda Mikýř věděl, že se po prvních dnech přidají další dva hráči ke každému kmeni. Ve chvíli, kdy se tito účastníci ukázali, tak na něm bylo vidět, že ho to zarazilo.

Mně osobně soutěž Survivor bavila dříve. Hlavně zahraniční verze tohoto pořadu. Jenže momentálně jsem neviděl důvod tento pořad sledovat. Až do chvíle, kdy jsem se dozvěděl, že jedním z účastníků bude právě Mikýř. A jeho následný obsah mě k této show přitáhl a jistě nejsem jediným z jeho publika.

Mikýř si Survivor přivlastnil

Martin Mikyska připravil video o své motivaci jít do Survivoru. Jednak je jeho velkým fanouškem a jednak to bere jako zajímavou zkušenost. Při prvním záběru na Mikýře ve hře jsem si pomyslel, že je oproti ostatním účastníkům naprosto bledý. Riziko nepříjemných spálenin od slunce by jeho postup hrou mohl velmi ztížit.

To se naštěstí nepotvrdilo a stala se z něj důležitá součást jeho kmene. Ze sestřihu běžných situací na ostrově lze vypozorovat, že se angažoval ve tvorbě přístřešku a celého zázemí kmene. Oheň se mu zatím rozdělat nepovedlo, ale byl platným členem v celém procesu výstavby přístřešku.

Vtip, humor a zručnost nejsou samozřejmě tím jediným, co do soutěže přinesl. Chladná strategie a plánování způsobily, že se vše odvíjí podle jeho představ. Nebojí se riskovat na hraně, například když se vzdal imunity, aby dobrovolně nastoupil do duelu. Sice riskoval vypadnutí hned na začátku, ale dodal tím do show adrenalin.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz