Hlavní obsah
Umění a zábava

Mikýře čekají horké chvíle v novém kmeni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Kmeny v Československé verzi Survivor čeká těžké rozhodnutí. Došlo totiž k výměně dvou členů mezi kmeny. Každý tým si vybral dva lidi z protějšího kmene a přijal je za své.

Článek

V populární show Survivor došlo k tomu, co se dříve nebo později stane téměř v každé obdobě této reality show. Výměna členů je něco, co někteří členové netrpělivě vyhlížejí a jiní se toho velmi obávají. Jedno je však jisté a tím je, že tyto nečekané zvraty diváci milují. A televize nám přinesla přesně to, co jsme očekávali.

Na ostrov k oběma kmenům dorazila zpráva, že si každý tým má vybrat dva lidi z protějšího týmu, kteří se stanou jejich novými členy. S tím souvisí i ztráta dvou soukmenovců. Tato příležitost snad žádného soutěžícího nepotěšila.

I přes to, že kmen celebrit zažívá jednu prohru za druhou, tak nikdo z nich nebyl nadšený a nepovažoval to za příležitost ke zlepšení situace. Obava ze ztráty kamarádů byla silnější než vidina výher. A kmen lovců, kde jsou členy prostí lidé, mají rozhodně z čeho vybírat. I přes prohry mají celebrity mezi sebou silné jedince. Volba to byla těžká a uvidíme, jak se jejich rozhodnutí projeví dále ve hře.

Přišli o svaly i mozek

I když volba byla složitá a sám jsem očekával, že si vyberou spíše Sebastiana nebo tanečníka Mártyho. Jenže pro mnohé se nepochopitelně rozhodli pro komika Mikýře. Celý tým složený ze slavných osobností to viditelně šokovalo.

A i pro diváky to byl částečně šok, protože Mikýř se zatím na televizních obrazovkách nepředvedl jako šikovný hráč. Většinou drží tempo nebo lehce zaostává ve sportovních aktivitách. A ani v logických aktivitách zatím příliš nezářil, a dokonce na jedné takové soutěži málem vypadl.

Jenže nesmíme zapomínat, že vidíme pouhý zlomek toho, co se děje. Televize nám neukazuje, jak si týmy volí strategii pro jednotlivé soutěže. A zde je dle mého silná stránka populárního komika. Mozek týmu, který si momentálně přivlastnili lovci.

Druhým vyměněným byl zápasník přezdívaný Pirát, který je suverénně nejsilnější. Zde se to naopak dalo očekávat, protože kmen celebrit přichází o důležité svaly, které jim mohly ještě pomoci zvrátit nepříznivou herní situaci.

Celebrity si prvně vybraly policistku Kristinu a nejspíše byla jejich strategie vzít k sobě další ženu, aby dorovnali genderové pravidlo a nemuseli začít vypadávat muži. Ovšem po volbě lovců došlo ke změně plánu, a nakonec si vybrali streamera Tomáše, alias Haterise. Kristina se ukázala jako velmi platný člen a ihned vyhrála individuální imunitu a upevnila si svoji novou pozici.

Vyhodí je při první příležitosti?

Když hráč přejde z jednoho kmene do druhého, tak většinou má terč na zádech. Jenže tentokrát tomu tak nejspíš nebude. Týmy si vybíraly, koho mezi sebe chtějí a automaticky to jsou ti nejsilnější. A zároveň také ztratily své nejlepší hráče. Takže nová posila je nutná pro další pokračování hry.

Zároveň došlo k paradoxu, že všichni čtyři hráči byli ve svých týmech členy nejsilnější aliance. Jejich bývalí spojenci si automaticky snaží novými členy doplnit svoje spojenectví. To se děje v obou kmenech a dá se předpokládat, že to bude mít úspěch. Takže prohození hráči by měli být zatím v relativním bezpečí, i když se hra může vyvíjet všelijak.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz