Hlavní obsah
Internet a technologie

Nejsem tak bohatý, abych si koupil jiný telefon než iphone

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Telefony jsou věcí, kterou dnes využívá denně drtivá většina lidí. Ale jak si vybrat správný model a značku, když jich je tolik? Roli v tom může hrát cena, zkušenost, doporučení nebo technologie.

Článek

Jsem vlastníkem mobilního telefonu od značky Apple a neměnil bych. Je to dáno hlavně mojí dobrou zkušeností s touto značkou. Měl jsem zatím 3 telefony od této značky v průběhu 9 let. Vždy jsem přešel k novému kvůli technologiím jako fotoaparát, kapacitou baterie nebo výkonem. Oba mé staré iphony jsem předal mojí matce, která není tolik náročná na nejnovější technologie. Ten starší používala až do doby, než jsem jí opět předal svůj starý. V tu chvíli první dala do šuplíku a má ho schovaný jako náhradní pro případ potřeby. Důležité je to, že oba zatím stále fungují.

V mém okolí lidé používají různé značky telefonů a je to poznat. Zatímco já měnil telefony vždy kvůli tomu, že jsem chtěl lepší fotky a další moderní vychytávky, tak moji přátelé často vystřídali více telefonů kvůli jejich problémům s bateriemi nebo jiným nefunkčním komponentem.

Dlouhodobá spolehlivost

Telefon používáme denně a mnozí z nás si bez něho neví rady. Je proto potřeba, aby jsme se na své chytré zařízení mohli plně spolehnout. Kvalitní materiál a technologie je zásadní pro životnost telefonu.

Čím kvalitnější telefon je, tím spíš má potenciál vydržet řadu let. Dražší telefony většinou obsahují lepší komponenty a programy, které zjednoduší užívání telefonu.

Navíc u Applu si dávají záležet na aktualizacích svého vnitřního ekosystému. To dává možnost softwarových vylepšení. U levných telefonů ovšem podpora netrvá příliš dlouho a po krátké době již nejsou aktualizovány.

Udržitelnost

Výroba nového telefonu a vyhození starého telefonu je nápor na přírodu. Součástky je potřeba vyrábět v továrnách a převážet jednotlivé komponenty někdy i tisíce kilometrů. Zároveň vyhození telefonu je zátěž kvůli baterii. Ty se v telefonech používají lithiové a málo kdo svůj starý telefon řádně recykluje.

Ekonomická stránka

Může se zdát, že je levnější pořídit si levný telefon, který je dostupnější. Investice do kvalitnějšího telefonu, ale vede k tomu, že není potřeba si kupovat nové zařízení v tak častém intervalu. Rozhodnutí připlatit si může být velmi moudré do budoucnosti. Je to investice do pohodlí, kvality a udržitelnosti. Proto si vždy promyslete, jaký telefon si vybíráte, aby jste nakonec nelitovali.

Anketa

Jakou značku telefonu preferujete?
Samsung
0 %
Xiaomi
11,1 %
Huawei
0 %
Apple
66,7 %
Jinou značku
11,1 %
Nezáleží mi na značce
11,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 9 čtenářů.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz