Hlavní obsah
Jídlo a pití

Přes dvě hodiny obžerství v italském stylu si užijete v Pizza Nuova v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

S přítelkyní jsem navštívil Pizzu Nuovu v centru Prahy. Měli jsme rezervaci na degustaci kampánie, což znamenalo neomezené množství těch nejlepších italských pokrmů. Chtěl jsem ji vyzkoušet už dlouho a konečně se podařilo.

Článek

Na sociálních sítích jsem viděl video o návštěvě restaurace Pizza Nuova a naprosto mě nadchla možnost degustace velkého množství italských pokrmů. S přítelkyní jsme se tedy domluvili, že si tam zajdeme a hned jsem udělal rezervaci. Bez té bychom se nejspíš do restaurace nedostali, dělali jsme ji 3 dny předem a vybírali si z posledních volných míst.

Lokalita a interiér

Restaurace se nachází přímo v centru Prahy. Proto je to ideální nápad na jídlo při procházení centrem hlavního města. Konkrétně se nachází na ulici Revoluční naproti obchodního centra Paladia a vedle Kotvy.

Nad vstupem do restaurace je mozaikou vytvořený název restaurace a mozaikové vzory jsou rozmístěny i v samotných prostorách restaurace. Po vstupu se objevíte v malém prostoru s italskou výzdobou. Následně vystoupáte po schodišti do patra, kde je místnost se stoly. Zařízení je jednoduché a moderní. Celkově restaurace působí příjemným dojmem.

Degustace Kampánie

Restaurace samozřejmě nabízí i normální porce jídla a na internetu naleznete výběr jak z degustačních menu, které jsou celkově 3, tak z ostatních jídel. My si zvolili Kampánii, která obsahuje nejvíce jídla. Byli jsme tam v době oběda, takže jsme cenu měli levnější, a to 688 Kč. Ve večerních hodinách si připlatíte 150 Kč.

Na začátku dostanete od obsluhy barevné kolečko. Jedna strana je zelená, což znamená ať personál nosí jídlo. Druhá strana je červená a tou ukazujete, že končíte, nebo si dáváte pauzu. Následně jsme si šli nabrat předkrm do bufetu. V tom naleznete snad vše spojené s Itálií. Několik druhů sýrů, včetně bochníku parmezánu, pečivo, šunky, saláty, olivové oleje nejrůznějších druhů a mnoha dalšího.

Očekávali jsme, že na výběr bude trošku větší množství sýrů, protože kromě zmiňovaného bochníku jsme u pultu našli pouze mozzarelu. To stejné u šunek, na výběr byly 3 nejznámější, takže nic nového. Co bych ale ocenil byly saláty, které byly moc dobře ochucené a byl jich velký výběr.

Po předkrmu jsme naše kolečka otočili zelenou stranou nahoru a mohli jsme začít. Měli jsme degustační menu obsahující 10 druhů pizzy a 12 jídel - těstoviny, gnocchi a rizota. Obsluha nosí postupně mezi stoly pánve s těmito pokrmy a táci s pizzou a ptají se hostů, jestli si dají.

Na stole máte velký talíř, na který pokládají z pánví jídlo. Když jsem viděl první porci, tak jsem si říkal, že je to opravdu pouze ochutnání a nepředpokládal jsem, že bych byl po degustaci přejedený. Od každého jídla jsme dostali lžíci. Ovšem v tomto jsem mýlil a posledních několik porcí jsem opravdu pouze ochutnal, abych zvládl zkusit vše, co jsem chtěl.

Celkovou dobu, kterou jsme v restauraci strávili, byly asi 2 a půl hodiny. Během toho jsme vyzkoušeli všechna jídla na seznamu, který byl opravdu pestrý. Ovšem některé pokrmy se například lišily pouze tím, jestli byl základ těstoviny nebo rýže, ale omáčka byla stejná nebo velmi podobná. Není se ale čemu divit, protože jídel bylo opravdu hodně a variantám, které si jsou navzájem podobné, se nejspíše vyhnout nedá.

Na konci jsme ještě na závěr dostali sladkou pizzu. Jeden kousek obsahoval čokoládu s pistáciovými oříšky a druhý kousek byl pokrytý ovocem. Toto zakončení bylo spíše pro efekt a srandu, než abychom si ho vychutnali. S přítelkyní jsme si ale jinak čas v restauraci opravdu užili a je to ideální místo na rande.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz