Hlavní obsah
Aktuální dění

Týden očima makaka

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Dr. Harald Potůček

Makak za vás vidí to, co vy nevidíte nebo nechcete vidět.

Pořád se něco děje, kvůli nepodstatným věcem nevidíme ty podstatné. Co si o tom myslím já - makak?

Článek

Týden 42 očima makaka z planety Jáhelníček

Elon Musk poslal další raketu, od téhle se kus vrátil. Video k tomu zveřejněné je dokonalý marketing, fakt jako opravdu. Na USA je mnoho věcí mimo mísu, ale marketing jim pořád všichni můžeme jen závidět. Jestli je něco globálního dobře, tak je to publikace takových věcí, kloubouček.

Ministr Jurečka si nacvičil ještě více přemýšlivý a lidi chápající obličej, ten, kdo ho to učí musí být mistr. Jeho schopnost být spolu s lidmi smutný, vcítit se do jejich potřeb a vnitřně to mít totálně na háku, to už je taky kumšt, nerad, ale tleskám.

Donald vyhraje, ten, kdo to ještě nepřijal, by to měl přijmout. Take it or leave it, love it or hate it, it is what it is. My všichni žijeme v Americe, už hrozně, hrozně dlouho. Kromě toho Doník jasně ukazuje, že víc patka je prostě víc Adidas. Real or fake, lidé jsou users a sežerou to.

Mladé lidi prý nezajímá sex. Nejsem sociolog ani expert na sexualitu, nicméně něco na té Mary může být. Sex je vždycky jít s kůží na trh, tj. je to zodpovědnost, je to možnost neuspět dle plánu a očekávání, je to konfrontace, je to střet a může se také prohrát, rozhodně je to něco, co se musí pořád trénovat a pracovat na tom. No a to prostě může znít moc složitě a mimo komfortní zónu a ještě to může dopadnout jako emotional damage.

Mobilní telefony, myslím ty placaté, které máme všichni, tak to jsou dinosauři, zvoní jim hrana až z toho zaléhá v uších. Prý je nahradí brýle, což už známe z mnoha sci-fi filmů. Nezdá se to jako takové sci-fi, představit si nás všechny v tom sci-fi. Na to bych se docela těšil.

Nemám rád Tomáše Sedláčka, ale píše opravdu skvěle. Jeho poslední článek „Dvanáct strategií Satana“ je opravdu skvělý a všem ho doporučuji. Ideálně, když ho čtenář dočte do konce a hlavně pochopí. Je to náš daily business. Takže, Tomáši - well done as usual.

Strašně mě baví udržitelné stavebnictví, zejména udržitelný beton a nejudržitelnejší cement. Doporučuji dát si výrobu betonu a cement do některého z vyhledávačů nebo chatů, je to podobné jako ekologické hydraulické frakování při těžbě břidlicového plynu. Lidi fakt to není tak složitý si cokoliv dohledat, ale je potřeba se nad vším zamýšlet. Mít vlastní názor nás odlišuje od patníku u cesty.

Last, but not least. Nejsme Česi, jsme vlastně Japonci. Naše mediální fascinace Expo 2025 v Osace se proměnila v totální perverzi, která spočívá v glorifikaci nesmyslné stavby. Proč vlastně? Kolik stojí ta stavba? Co se s ní pak stane? Odkud přiletěl ten generální sekretář… čeho vlastně?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám