Článek
Nesčetněkrát jsem viděl jak čajový sáček končí v horké vodě včetně provázku a etikety. Celý civilizovaný svět a zejména muži se potýkají s problémem, jak udržet pytlík na uzdě. Respektive mimo konvici či sklenici s vařící vodou. Miliony méně zkušených mužů napříč planetou svádějí marný boj s raním pytlíkem svého čaje. Jak je obecně známo, pytlík se vloží do suché konvice a poté se zalije co nejvíce horkou vodou. Tak, aby voda oplachovala a louhovala zmíněný pytlík co nejefektivněji. Ovšem v tuto chvíli dochází ke klíčovému momentu, kdy pytlík zmizí v konvici rychlostí blesku, včetně provázku, papírové etikety a navíc naprosto nečekaně. Rychlovarná konvice je často tak těžká, že se při zalévání pytlíku musí držet oběma rukama. Navíc, je třeba chránit se před opařením. V takovém případě jsou obě ruce zaměstnány těžkou kouřící konvicí a na držení sáčku nám chybí třetí ruka. Ne každá konvice má ouško na zauzlování provázku. O sklenicích ani nemluvě. V takovém případě nám nezbývá než uplatnit starý hladinový trik. Do čajové konvice nalijeme příslušné množství vařící vody. A až se hladina uklidní, smočíme si pytlík tak , aby provázková uzdička včetně etikety neskončily v horké vodě.