Hlavní obsah
Příroda a ekologie

Dronový záchranář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: kaja suchankova

Následky posekání

Zvěř je naším národním bohatstvím a proto bychom se o ní měli i náležitě starat. Každoročně končí svůj život x tisíc srnčat, zajíců, ptáků pod sekačkami zemědělských strojů.

Článek

Srnče, které se narodí, je bez pachu. Myslivci a dobrovolnícu procházejí louky se psy, nevidí je, necítí je, je to jejich ochrana před predátory.

Srnče pokud se bojí nebo ví, že je blízko nějaké nebezpečí (např. člověk) skrčí se co nejvíc k zemi a nehýbe se. Proto, i když prochází louky křížem krážem, nemají šanci ho vidět. To samé platí i pro traktor se sekačkou. (platí to takřka u všech mláďat, je to přirozená ochrana).
Srnče NEzačne utíkat, ale skrčí se k zemi. A v tu chvíli už mu není pomoci.

Jak tomu zabránit?? Nejlepší způsob je pořízení dronu s termovizí, který pomůže s vyhledáváním zvěře před senosečí a i s jejich záchranou.

Jako se o to snaží spolek Domov -pro nás Rudník z Krkonoš.

Pro více informací o sbírce, rozklikněte odkaz:

I přes zákonnou povinnost, kdy zemědělci musí nahlásit čas a místo sečení a uživatelé honitby zase kontrolovat zda nedochází ke škodám na zvěři se stává, že se tak neděje.

Na dron s termovizí pro spolky neexistují v Česku žádné dotace. Proto o tyto finance žádají veřejně.

Pojďme změnit svět o kousek k lepšímu! Podpořme dobré úmysly.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz