Hlavní obsah
Lidé a společnost

Brenda Slaby zapomněla svou dceru v rozpáleném autě. Svého času se stala nejvíce nenáviděnou matkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: rawpixel.com/Freepik

V roce 2007 vyhasnul život dvouleté dívky Cecilie Slaby poté, co ji její matka Brenda zapomněla v rozpáleném autě po cestě do práce. Svého času si vysloužila přezdívku „nejvíce nenáviděná matka“. Později o hrůzném okamžiku sama promluvila.

Článek

Chtěla mít vše perfektní

Brenda Nesselroad-Slaby chtěla vždy všechno stihnout včas a mít do puntíku splněné. Pracovala jako zástupkyně ředitele na škole Glen Este v Union Township v Ohiu v USA, kde měla řadu povinností, a zároveň se snažila co nejlépe starat o své dvě dcery. Často tak byla pod tlakem a ve stresu, přičemž se situace ještě zhoršila v okamžiku, kdy se měla škola otevírat po prázdninách a Brenda měla hlavu plnou pracovních záležitostí. Tehdy pracovala až na samou hranici vyčerpání, což se stalo osudným její dvouleté dceři Cecilii.

Udělala fatální chybu

Dne 23. srpna roku 2007 naložila do autosedačky svého vozu svoji dvouletou dcerku, zatímco věci pětileté dcery dala do vozidla jejího manžela. Byla nevyspalá a také velmi nervózní, aby v práci vše proběhlo perfektně. Aby se ukázala jako vzorná zástupkyně, nakoupila po cestě do práce koblihy pro ostatní učitele. Jelikož Cecilia nejspíš spala, na její přítomnost Brenda zcela zapomněla a soustředila se už jen na práci. Zapomněla i na to, že měla Cecilii vysadit u chůvy, a tak pokračovala rovnou do práce. Zaparkovala u školy a s koblihami v ruce odešla do práce. Ačkoliv koblihy vyndávala z kufru vozidla, na Cecilii bohužel nebylo vidět.

Ten den byly teploty ve městě Union Township velmi vysoké, kdy teploměr ukazoval až 38 °C. Brenda si na svoji dceru ve vozidle nevzpomněla celé dopoledne, a to dokonce ani poté, co o dceři s kolegyněmi mluvila u oběda. Dívenky v autě si bohužel všimla její kolegyně až odpoledne. Okamžitě běžela za Brendou, která se s hrůzou vrátila k vozidlu. Mezitím už se kolem vozidla shromáždili i další lidé. Už když Brenda vytahovala svoji dceru z auta, věděla, že již není její dceři pomoci. Dívka měla tělo pokryto puchýři a tělo mělo změněnou barvu. A ačkoliv se ostatní učitelé snažili nosit věci, kterými by dívku ochladili, jejich pokusy již byly marné.

Svoji chybu se snaží odčinit nadací

Brenda se po této strašné události zhroutila a dokonce uvažovala o sebevraždě. Veřejnost ji za její fatální chybu odsoudila, a dokonce si v tu dobu vysloužila přezdívku „nejvíce nenáviděná matka“. Přežila jen díky podpoře svého manžela a své druhé dceři, pro kterou se z posledních sil snažila být alespoň trochu stále stejnou matkou. Brenda si nikdy neodpustila to, co se stalo, protože prý chtěla pro své děti vždy jen to nejlepší. Aby alespoň částečně odčinila svoji strašnou chybu, založila se svým manželem a rodiči Pamětní fond dětí Cecliie Slaby pro nákup vybavení na dětská hřiště pro školy a parky. Brenda také po čase sebrala odvahu a o svém příběhu promluvila veřejně ve slavné The Oprah Winfrey Show, kde varovala ostatní matky, aby si na sebe nenabíraly příliš mnoho povinností a snažily se nejednat pod tlakem a ve stresu.

Nebezpečí hrozí již při relativně nízkých teplotách

Teplota uvnitř vozidla, obzvlášť pokud parkujete na přímém slunci, může stoupat velmi rychle na nebezpečné hodnoty. Již při 20 °C může teplota ve vozidle na přímém slunci během pár minut překročit 50 °C. Takto extrémní teploty jsou vysoce nebezpečné pro osoby uvnitř vozidla, zejména děti či starší osoby, které jsou náchylnější na přehřátí organismu. Totéž platí i u domácích mazlíčků.

Zdroje: Huffpost, CNN

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz