Hlavní obsah
Umění a zábava

Dospělými nenáviděný Bing: Ufňukaný rozmazlený králík, submisivní pletená hračka a panda bez kalhot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: stockking/Freepik

Pospěš si, Flope! Pokud už jste někdy slyšeli tuhle větu, možná jste viděli alespoň díl animovaného seriálu Bing. Králičí spratek zde trápí svého opatrovníka - pletenou hračku. Nahlédněte do světa líbivé animace a hrozných vzorů pro děti.

Článek

Králík, kterého dospělí nenávidí

Řeč je králíkovi jménem Bing ze stejnojmenného seriálu, který je volně dostupný i na YouTube. Já osobně ho poprvé viděla u kamarádky, která ho pouští svému ročnímu dítěti s tím, že se mu líbí animace, ale obsah prý naštěstí ještě nevnímá. Již po prvním díle jsem pochopila, co tím myslí. Každý díl začíná tím, že králík Bing křičí na svého opatrovníka (či co to vlastně je): „Pospěš si, Flope!“ a onen Flop ho chvatně ujišťuje, že už jde. Ostatně jako pokaždé, když Bing něco chce a dává to najevo otravným kňouráním, ječením nebo vzteklým vrčením. Flop mu nikdy nic neřekne. Hlavně, aby byl Bing spokojený. Když si Bing udělá jakékoliv banální bebíčko, začne okamžitě dramaticky kňourat a křičet, aby se od Flopa dozvěděl, jaký je chudáček. Flop se naopak často od Binga dozvídá, že je hlupáček, když se ho o něčem snaží poučit. No, zkrátka skvělý příklad pro děti, jak se mají chovat k dospělým. Dospělý tento seriál také umí náležitě ocenit, kdy jsem ze zvědavosti zhlédla pár recenzí na Česko-Slovenské filmové databázi. U některých jsem se opravdu pobavila, ale většinu z nich zde bohužel publikovat nemůžu. Z těch publikovatelných stojí za zmínku třeba ten, ve kterém jeden z uživatelů má prý pokaždé chuť rozkopat televizi, když v ní tohoto rozmazleného králíka vidí, nebo další, který zcela vážně apeluje na rodiče, aby tuto pohádku dětem nepouštěli, pokud nechtějí mít doma spratka.

Podivný svět a panda bez kalhot

Ačkoliv je animace líbivá, alespoň tedy pro děti, celý koncept světa je velmi podivný. Každé batole v podobě zvířete zde vychovává jedna pletená hračka, která je o dost menší, než samotné batole. Králíka Binga vychovává Flop, který je nejspíš mravenec. U ostatních pletených opatrovníků se jedná o slona a nejspíš zeleného psa. Dominantní trio kamarádů tvoří králík, slonice a panda. Panda, která se jmenuje Pando, si pokaždé svlékne kalhoty, když přijdou někam na hřiště. Nikdo to tam neřeší. Zato se zde velmi řeší hovínka a čůrání do brouzdaliště, na kterém mají dokonce piktogram, který jim připomíná, že se v brouzdališti nečůrá. Nejspíš je to hlavně pro králíka Binga, který se téměř v každém díle chová neuvěřitelně hloupě. Zatímco si jeho kamarádi hrají, on ničí Flopovi telefon, ničí buben, ničí zeď, ničí motýla, ničí zábavu, ale pokaždé je ujištěn, že se nic neděje, protože to přeci neudělal schválně. Ostatně podobné chování, kdy například dítě vztekle ječí na rodiče a rodič dítě ještě konejší, bohužel vídám i v reálném světě.

Anketa

Znáte seriál o králíkovi Bingovi?
Ano, je to skvělý seriál pro děti.
20,8 %
Ano, je to příšerný seriál.
69,5 %
Ne, nikdy jsem ho neviděl a ani nechci.
8,2 %
Ne, ale pustím si ho.
1,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1817 čtenářů.

Zdroje: Autorský článek, ČSFD

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz