Hlavní obsah
Lidé a společnost

Dvě hlavy, jedno tělo: Dokonale synchronizovaná siamská dvojčata Abby a Britanny mohou i řídit auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Freepik

Abby a Brittany se narodily se se dvěma hlavami a jedním tělem. Díky dokonalé synchronizaci však žijí plnohodnotný život, mají řidičské průkazy a splnily si svůj sen – staly se učitelkami.

Článek

Slavná siamská dvojčata

Abby a Britanny jsou dvě dívky, které se narodily 7. března roku 1990 v Cerver County v Minnesotě jako siamská dvojčata. Dívky mají dvě hlavy, ale pouze jedno tělo, kdy každá z dívek ovládá jednu polovinu těla. Naučily se koordinovat své pohyby natolik, že byste ani nepoznali, že jde o dvě osoby – nebýt dvou hlav. Jejich tělo se totiž výrazně neliší od ostatních, pouze mají o něco širší hrudník. Dívky však mají dvě páteře, které se dole spojují v jednu, dvě srdce, dva žaludky, jedna játra, jednu trávicí soustavu a jedny vaječníky. Oddělit dívky by tak bylo nemožné, aniž by jedna z dívek zemřela. To jejich rodiče striktně odmítli a dívky tak zůstaly naživu spolu. Poprvé se dostaly do širšího povědomí v roce 1996, kdy vystoupily ve slavné The Oprah Winfrey Show. O dva roky později se o nich psalo v magazínu Life. Během jejich dospívání měly dokonce svoji vlastní reality show na televizní stanici TLC. Roku 2008 absolvovaly Mayer Lutheran High School a v roce 2012 úspěšně dokončily vysokou školu Bethel University v Arden Hills v Minnesotě. Každá z dívek vykonávala zkoušky samostatně a každá z nich má svůj vlastní titul a učitelskou licenci.

Jedno tělo, dvě různé osobnosti

Ačkoliv Abby a Brittany sdílejí jedno tělo, jsou dvě různé osobnosti. A to nejen myslí, ale také tělem. Když je jedna z dívek nemocná, druhá může být zdravá, aniž by se nutně nakazila. Dívky také prozradily, že jedna z nich může být zpocená, zatímco druhá není, nebo má například jedna z nich studenou ruku, zatímco druhá ji má teplou. Obě dívky také různě pociťují chlad či teplo.

Učitelky, které děti zbožňují

Abby a Brittany se živí jako učitelky na základní škole v New Brightonu v Minnesotě. Vyučují 5. třídu a jejich studenti je naprosto zbožňují. Dvojčata vtipkují, že mají hned dva páry očí, které mohou na děti dohlížet. V minulosti v jednom z rozhovorů dívky uvedly, že dostávají jen jeden plat, což ale chápaly, vzhledem k tomu, že vykonávají práci jednoho člověka. V roce 2018 jim škola vytvořila dvě samostatné smlouvy na částečný úvazek tak, aby každá z dívek dostávala svůj plat.

Díky dokonalé souhře mohou řídit vozidlo

Dívky se během života naučily dokonalé spolupráci a koordinaci pohybů. Také za sebe velmi často dokončují věty, nebo je vyslovují ve stejný okamžik. A ačkoliv každá z dívek ovládá jen jednu polovinu těla, své pohyby mají synchronizované natolik, že se pohybují zcela přirozeně. Díky jejich souhře se také naučily řídit vozidlo a získaly řidičské oprávnění, kdy každá z dívek vykonávala zkoušku zvlášť a každá má svůj vlastní řidičský průkaz. Brittany prý ovládá plyn a brzdu, Abby zase ovládá směrová světla. Volant dívky ovládají společně.

Dnes se dívky drží stranou od záře reflektorů

Svůj soukromý život si dívky pečlivě střeží, není tak známo, zda jsou dívky s někým ve vztahu. Už v roce 2012 Brittany prohlásila, že celý svět nepotřebuje vědět, s kým zrovna randí nebo jaký mají soukromý život. Abby prozradila, že se chtějí jednou stát maminkami, ale více o tom nechtěly dívky mluvit. Dívky také mají společný účet na Instagramu, ale zde již od roku 2015 nezveřejnily žádný nový příspěvek.

Zdroje: Autorský článek, Distractify, YouTube

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz