Hlavní obsah
Lidé a společnost

Upíří žena děsí okolí vzhledem, ale bojuje proti domácímu násilí a je milující matkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: imustbedead/Pexels

Ilustrační obrázek

Ačkoliv vypadá jako záporák z hororu, ve skutečnosti je María José Cristerna Méndez milující matkou, vystudovanou právničkou a také bojuje proti domácímu násilí. Upíří žena dokazuje světu, že zdání klame a na vzhledu nezáleží.

Článek

Upírka, která se nebojí křížů

María José Cristerna Méndez se narodila roku 1976 ve městě Guadalajara, Jalisco, v Mexiku. Guadalajara je město, kde je násilí a gangy na denním pořádku. María je nejstarší ze dvou sourozenců a pochází ze silně katolické rodiny, kdy ona sama vystudovala trestní právo na Katolické univerzitě v Mexiku. První tetování s motivem její oblíbené metalové kapely Bathory si María nechala udělat už v pouhých 14 letech, kdy toto tetování pokrývá celé její levé rameno. Její otec prý s tetováním zpočátku nesouhlasil, ale nakonec to byl právě on, kdo ji do tetovacího salonu doprovodil. Vdávala se velmi mladá a na muže štěstí neměla. Deset let prožila po boku drogově závislého manžela, který ji psychicky i fyzicky týral, než našla odvahu a se svými čtyřmi dětmi manžela opustila. Aby se vyrovnala s minulostí, začala upravovat své tělo, což se stalo symbolem jejího boje proti domácímu násilí.

Držitelka rekordů díky tělesným modifikacím

María má celkem 49 modifikací těla a je také držitelkou několika rekordů v oblasti tělesných modifikací. Mezi její nejvýraznější modifikace patří transdermální implantáty, které má na čele, hrudníku a pažích, špičaté zubní implantáty a piercingy, které má ve rtech, nose, jazyku, ušních boltcích, pupíku a obočí. První implantát si nechala aplikovat ve svých třiceti letech. Má také několik tetování, kdy si dokonce nechala potetovat oční bělmo. To také považuje za dosud nejbolestivější úpravu vzhledu. Také má tzv. hadí jazyk, kdy si nechala jazyk rozdělit na dvě části. Postavu si udržuje pravidelnými návštěvami posilovny. Díky svému vzhledu si vysloužila přezdívku Upíří žena, ona sama však preferuje přezdívku Jaguáří žena, což je prý v souladu s jejími mexickými kořeny.

Milující matka a zdvořilá žena

María svým vzhledem přitahuje pozornost ostatních lidí. Prý si ani v klidu nedojde na nákup, aniž by ji někdo nežádal o autogram nebo se s ní nechtěl vyfotit. Ví také o tom, že se najdou tací, kteří její vzhled odsuzují, ale podle jejích slov je jí jedno, co si o ní lidé myslí. „Jediný způsob, jak uniknout násilí a zneužívání, je milovat sám sebe. Přišli jsme na tento svět, abychom byli šťastní,“ říká. Okolí ji popisuje jako milou, zdvořilou a trpělivou ženu, která se s láskou a péčí stará o svoji rodinu. Má svůj vlastní tetovací salon, kde také prodává gotické oblečení. Ve svém volnu ráda šije oblečení, maluje obrazy nebo tvoří sochy. Působí jako lektorka v ženských skupinách zaměřujících se na domácí násilí a ženy si k ní chodí pro radu. Dokonce se podruhé vdala a nyní je konečně šťastná.

Zdroje: Autorský článek, Guinness World Records, Reuters

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz