Hlavní obsah
Bydlení

Můj dům, můj hrad

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Seznam.cz

Čeká nás soumrak vlastnického bydlení v Česku?

Článek

Mediální prostor je v poslední době zaplaven články, jak je vlastnické bydlení nevýhodné. Vlastnit bydlení, které nám patří, prý přináší spoustu nevýhod a je prý na čase náš vztah k němu přehodnotit.

V tomto kontextu je zajímavé, že roste podíl nájemního bydlení. Zatímco ještě nedávno tento podíl činil jednu pětinu z celkového bytového fondu, tak je to už jedna čtvrtina. Zdálo by se tedy, že řešením současné bytové situace, kdy pořídit si vlastní bydlení je stále těžší, je právě odklon od vlastnického bydlení k bydlení nájemnímu.

Je tomu, ale skutečně tak? Je nájemní bydlení řešením současného stavu?

Můj názor je, že nikoli! Dle mého názoru je třeba si položit otázku, komu se to opravdu vyplatí? Nájemníkovi či nájemci?

Nemovitostem se věnuji více než 25 let. Nemovitosti vlastním i pronajímám. Dovolím si tedy odpovědět za vás. Pronájem nemovitostí se tedy vždy vyplatí pronajímateli, nikoli nájemci.

Vlastnické bydlení je dle mého názoru základem svobodné společnosti. Naopak bez možnosti pořídit si vlastní bydlení se společnost stává značně nesvobodnou a závislou na institucích a subjektech, které bydlení poskytují.

Můj dům, můj hrad platilo před sto lety a platí to stále… Nepodlehněme bludu o nájemním bydlení.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám