Hlavní obsah
Zdraví

Zdravý životní styl aneb druhý den po cvičení mám pocit, že jsem zestárla o desítky let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Midjourney (generováno AI)

Taky to znáte? Dáte si do těla a další den máte problém vstát z postele, protože vás bolí všechno, včetně svalů, o kterých jste vůbec netušili, že je máte.

Článek

Většinou se to děje nám, kteří se cvičením teprve začínáme. Jenže s myšlenkou „když už, tak pořádně“, přepálíme start a potom pár dnů trvá než se z toho zmátoříme. To nás na nějakou dobu od cvičení úplně odradí, a pokud děláme tu stejnou chybu stále dokola, stáváme se neustálými začátečníky.

S přechodem na zdravou stravu je to podobné. Odhaduji, že je nás víc takových, kteří někdy s vidinou rychlého zhubnutí vyřadili ze svého jídelníčku cukr, mouku, ovoce a další všemožné suroviny, které by raketové hubnutí mohly zbrzdit. Postupně jste také možná došli k tomu, že tato metoda není to pravé ořechové a se zdravým životním stylem nemá mnoho společného.

Říká se, že díky zdravému životnímu stylu se budete cítit lépe a pravděpodobně vám to i prodlouží život. K tomuto tématu si dovolím přiložit drobný fotovtípek.

Foto: Midjourney (generováno AI) / Epicwoman

Všeho s mírou!

Zdravý životní styl, jak už sám název napovídá, je určitě zdraví prospěšný, o tom žádná. Ale nezapomínejte na to, že nic se nemá přehánět a že s přepálenými začátky cesta do cíle s kýženým výsledkem nebude snadná.

Anketa

Jste mistr v přepalování startů?
Ano
31 %
Ne
62,1 %
Jiná odpověď
6,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 29 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz