Hlavní obsah
Seberozvoj

Zámožná žena: Nejde jen o peníze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Seznam.cz

Nastanou v životě ženy několikery nenadálé situace, a to zejména v okamžiku , kdy nejméně čekáme, že by nás něco takového mohlo potkat. Může to být ztráta zaměstnání, v dnešní době velmi častá, ale třeba i odchod partnera…

Článek

Partner chce možná chytit utíkající život mezi prsty a zdůvodňuje to tím, že si nic neužil a snaží se dohnat ujíždějící vlak, a to zejména s novou partnerkou, která by mohla býti jeho dcerou (i když mnohdy stačí, že nová partnerka je prostě pouze nová a neokoukaná…), může to být i nenadálý odchod milovaného člověka.

Žijeme si poklidným životem a najednou to přijde jako rána z čistého nebe. Prvotní šok, z kterého se nemůžeme probrat, se pozvolna mění v tisíc otázek, na které neznáme odpovědi a jiní nám je neřeknou. Po kratší, nebo delší době se probereme z letargie a je namístě otázka - co budu teď dělat? Kam nyní budu směřovat? Co se mnou teď bude? Máte-li děti, plno otázek s neznámými odpověďmi se bude ubírat směrem k nim - zvládnu uživit své děti a sebe? Budu se muset přestěhovat do menšího bytu, když to finančně sama neutáhnu? Najdu v brzké době zaměstnání, abych dosáhla stejného standardu jak dříve?

Takže nejde pouze o peníze, jde tu především o pocity a o snahu mít se dobře, i když mě potkalo to, co mě potkalo, o snahu zabezpečit sebe a děti (nebo rodinu - o zaměstnání může přijít např. i váš partner), nebo o snahu nedostat se do stresových situací, a pokud už do nich vklouznete, tak najít dost odvahy se z nich vyhrabat.

Jde to těžko, ale jde to. Jen musíte začít věřit v sebe samu, že vše dokážete, že jste skvělé a umíte si to vše perfektně zorganizovat a naplánovat. Třeba krůček po krůčku, skládat střípek po střípku a vznikne mozaika nápadů a situací, nabídek a šancí - stačí jen do toho jít, nebát se, překonat ten vnitřní strach, který vás svazuje a… Důležité je STÁT SE NEZÁVISLOU -  finančně nezávislou na partnerovi, na rodině, společnosti nebo na vládě. Nebudete přemýšlet nad tím, kdo se o vás postará, budete to umět samy.

Zde je šest rozumných důvodů, proč by se žena měla stát nezávislou:

  • vyhýbání se závislosti
  • bez skleněného stropu
  • statistiky
  • neomezené příjmy
  • zvyšujete své sebevědomí
  • buďte paní svého času

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz