Hlavní obsah
Cestování

Egyptské Maledivy vás nevyjdou draho: Ostrovy Hamata a Giftun lákají na bílé pláže s azurovou vodou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Obliba dovolené v Egyptě v posledních letech stoupá. Není se čemu divit, nacházejí se zde pláže připomínající Maledivy, dovolená v Egyptě ovšem vyjde na zlomek ceny. Kam se v Egyptě vydat za bílým pískem a tyrkysovou vodou?

Článek

Hlavní sezóna dovolených se blíží, a i vy možná už vybíráte, kde si letos odpočinete a načerpáte síly. Nejoblíbenějším dovolenkovým rájem, kam vyrazilo minulý rok nejvíce Čechů, se stal Egypt. Loni sem dle dat ČSÚ zavítalo téměř půl milionu českých turistů. Egypt u turistů v posledních letech stoupá na oblibě, od roku 2019 se počet cest Čechů do Egypta zdvojnásobil. Není se co divit, v Egyptě totiž není draho a země skýtá mnoho možností, co zde podniknout.

Řada turistů sem míří za starověkými památkami. Oproti našim končinám je v Egyptě teplo, takže sem Češi vyráží hlavně za sluníčkem a mořem. Velkým plusem je bohatý podmořský život, proto je Egypt považován i za ráj potápěčů. Nacházejí se zde i vyhlášené pláže s bílým pískem a průzračnou azurově modrou vodou, které jsou někdy přirovnávány ke Karibiku, Tahiti či Maledivám. V dnešním článku naleznete hned dva tipy, kam se za tak nádhernými plážemi vypravit, až budete v Egyptě.

Ostrovům Hamata se přezdívá „egytpské Maledivy“

Pokud se letos vydáte do turisticky velmi oblíbeného letoviska Marsa Alam, zvažte, zda si neudělat výlet na všemi opěvované ostrovy Hamata. Ty se nacházejí přibližně 130 kilometrů od letoviska Marsa Alam, počítejte, že se bude jednat o celodenní výlet, který ovšem opravdu stojí za to. Na své si zde přijdou hlavně milovníci šnorchlování, jelikož se zde nacházejí krásné barevné korálové útesy s bohatým podmořským životem. Lze zde spatřit želvy, klauny a další ryby. Také jsou ostrovy domovem rozličných druhů ptáků, lze zde pozorovat volavky, ostříže, rybáky i kulíky. Přezdívku „egyptské Maledivy“ si místo získalo díky alabastrově bílým písečným plážím s tyrkysovou vodou.

Na rozdíl od skutečných Malediv se zde ovšem nedá ubytovat. Zjišťovala jsem ceny, za které se dá výlet podniknout, a ty se pohybují kolem 50 euro na osobu, děti mají v některých případech slevu 50 %. V recenzích si toto místo cestovatelé chválí, například jedna z turistek napsala: „Musím přiznat, že je to pravda, ostrovy Hamata jsou egyptské Maledivy. Stálo to za každou sekundu cesty. Užili jsme si tři ponory. Viděli jsme krásné korálové útesy, navštívili jsme malé ostrůvky s bílým pískem.“

Ostrov Giftun láká na vyhlášenou pláž s azurovou vodou

Chystáte se letos na dovolenou do vyhlášeného egyptského letoviska Hurghada? V tom případě určitě nevynechte výlet na ostrov Giftun, o kterém se stejně jako o Hamata Islands hovoří jako o „egyptských Maledivách“. Dostanete se sem lodí, cesta sem trvá více jak hodinu. Nachází se zde proslulá Mahmya Beach, pláž se zářivě bílým pískem a nádherně čirou azurově modrou vodou.

Foto: Pixabay

Mahmya Beach

Šnorchlování v tomto ráji bylo úžasné, murény a mnoho tropických ryb. Čirá modrá voda, která je teplá a hemží se rybami. Bylo to tak krásné.
Maurizio, turista

Místo je rájem pro potápěče, jelikož je zde k vidění mnoho druhů ryb včetně delfínů. Nachází se zde i výborné restaurace a odpočinout si je možné pod slunečníkem. Počítejte ale s davy turistů, místo je vyhlášené, tudíž hojně navštěvované. Turisté si chválí hlavně potápění v místních vodách.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz