Hlavní obsah
Lidé a společnost

Hvězda Pobřežní hlídky Carmen Electra: Začínala jako striptérka. Sen o rodině se jí zatím nesplnil

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Toglenn, CC BY-SA 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0>, via Wikimedia Commons

Carmen Electra se v 90. letech proslavila díky focení pro Playboy i seriálu Pobřežní hlídka. Začínala přitom jako tanečnice v nočním klubu. V životě neměla štěstí v lásce, musela se vyrovnávat se ztrátou matky i sestry a sen o rodině se jí nesplnil.

Článek

Carmen Electra se narodila jako Tara Leigh Patrick 20. dubna 1972 v americkém městě Sharonville, které se nachází v Ohiu. Pocházela z umělecky založené rodiny. Její otec byl bavič a kytarista, matka se živila jako zpěvačka. Carmen Electra měla 6 sourozenců. Silné pouto si vybudovala se svou sestrou Debbie, kterou nazývala „svou druhou matkou“. Velmi vřelý vztah měla i se svou matkou, která byla její „nejlepší kamarádkou“. Carmen zdědila talent po svých rodičích, už na základní škole se začala věnovat tanci a hraní. Umělecký obor zvolila i na střední škole, v té době snila o tom, že se jednou stane tanečnicí v muzikálech na Broadwayi. Tehdy se rovněž začala věnovat i modelingu. Svou první nahrávací smlouvu získala už v 15 letech.

Prince jí pomohl nastartovat hvězdnou kariéru

Na počátku 90. let se její kariéra začala pomalu rozbíhat, nejprve pracovala jako tanečnice, pak se přestěhovala do Minneapolis v Minnesotě, kde se náhodou seznámila se zpěvákem, textařem a producentem Princem. Byl to právě on, kdo jí přiměl změnit si jméno na Carmen. Pomohl jí dostat se do povědomí, vyjednal pro ni nahrávací smlouvu, dohodil jí zakázky na focení a reklamy a směřoval k ní i další pracovní nabídky.

Carmen Electra se do něj během vzájemné spolupráce zamilovala a postupně spolu ti dva začali randit. V rozhovorech herečka vzpomíná na to, jak se před ním neustále kontrolovala, například chodila spát nalíčená, načesaná a krásně oblečená, dokonce ani nesundávala podpatky. Nicméně veškerá snaha byla marná, kolem Prince se točilo mnoho žen, což Carmen Electra nakonec neunesla. Rozhodně se však nerozešli ve zlém, když v roce 2016 Prince zemřel, nechala se slavná herečka slyšet, že „jej bude navždy milovat“.

Na živobytí si vydělávala jako striptérka

Po rozchodu se slavným zpěvákem Princem to neměla Carmen Electra vůbec jednoduché. Její hudební tvorba se stala propadákem a tehdy se zdálo, že se kráska stane jednou z celebrit, jejichž sláva rychle pohasne. Tou dobou byla navíc ve velmi toxickém vztahu, který se nakonec rozhodla ukončit. Takřka přes noc se stala „v podstatě bezdomovcem“. Aby si vydělala na živobytí, začala se živit jako striptérka v nočním klubu. V roce 1996 navázala spolupráci s časopisem Playboy, pro který nafotila odvážné snímky. V budoucnu se v pánském magazínu objevila ještě několikrát, naposledy v roce 2008.

Proslavila se díky seriálu Pobřežní hlídka

Jako filmová herečka debutovala v roce 1997, kdy se objevila v komediálním hororu An American Vampire Story. V tom samém roce byla obsazena i do své nejslavnější role vůbec – zahrála si atraktivní plavčici Lani McKenzie v dnes již kultovním seriálu Pobřežní hlídka. Díky účinkování v seriálu se stala sexsymbolem své doby. Rovněž se začala živit i jako moderátorka populární americké herní seznamovací show Singled Out.

Další velký kariérní úspěch přišel v roce 2000, a to s parodií na hororové filmy Scary Movie. Snímek byl velmi divácky úspěšný a dočkal se i pokračování. Carmen Electra si ještě zahrála v jeho čtvrtém díle z roku 2006. Mezi její další známé snímky patří Děsnej doják, Velkej biják a Tohle je Sparta! Vyzkoušela si i roli porotkyně, a to v taneční show So You Think You Can Dance a v pořadu hledajícím talenty Britain's Got Talent.

Musela se vyrovnávat se ztrátou matky i sestry

Co se týče hereččina osobního života, v roce 1998, když byla na vrcholu své kariéry, se musela vyrovnat hned se dvěma bolestnými ztrátami. Toho roku její matka podlehla zákeřné nemoci, rakovině mozku. O dva týdny později se Carmen Electra dozvěděla další smutnou zprávu, její sestra Debbie zemřela na infarkt. Kvůli smrti matky se známá herečka dodnes cítí provinile, jelikož se tehdy nevzdala své kariéry a dál natáčela, namísto aby byla se svou matkou co nejvíc, tak jako to udělal její starší bratr, který se dle slov Carmen „vzdal úplně všeho“. V roce 2014 pak přišla další rána, když její nevlastní bratr Rod spáchal sebevraždu, trpěl depresemi.

V lásce neměla štěstí

V roce 1998 byla Carmen Electra natolik zlomená, že urychleně chtěla mít ve svém životě člověka, který by se stal její oporou. A tak se po krátké známosti v Las Vegas provdala za basketbalistu Dennise Rodmana, který je známý také jako excentrik, který rád poutá pozornost. Později slavná kráska přiznala, že se jednalo o osudovou chybu. Už po pouhých 9 dnech Rodman žádal o anulování sňatku, nakonec si to však rozmyslel. I tak nemělo jejich manželství dlouhého trvání, po půl roce byl jejich lásce konec.

V roce 2003 se vdala znovu, jejím druhým manželem se stal hudebník Dave Navarro. Pro reality show vysílanou MTV natočili své zásnuby a svatbu. Manželství ale vydrželo jen tři roky. K rozvodu oficiálně došlo v roce 2007. Dodnes je pojí přátelství. Už o rok později byla zasnoubená s dalším muzikantem, Robem Pattersonem. Zasnoubení byli několik let, ale veselka se nikdy nekonala. Média ji od té doby spojovala třeba s producentem Simonem Cowellem nebo olympijským plavcem Ryanem Lochtem. Tyto spekulace však nikdy nebyly potvrzeny, zpěvačka si své soukromí v posledních letech úzkostlivě střeží.

Sen o rodině se jí zatím nesplnil

Na lásku však stále věří a jak sama říká, je velká romantička. Pro HuffPost Canada Music řekla: Ve skutečnosti jsem velmi romantická! Lidé si to o mně vůbec nemyslí, ale věřím v lásku a manželství a těším se, až zažiji znovu ten pocit, kdy všechno zní a vypadá úžasně.“

Foto: Glenn Francis, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Carmen Electra, rok 2013

Před lety také mluvila o tom, že by si přála stát se matkou a mít úplnou rodinu: „Být mámou je něco, o čem jsem vždy snila, ale v minulosti jsem nebyla v té správné situaci. Nikdy bych na tento svět nepřivedla dítě, které by nemělo otce. Někdy se v tomto byznysu, zvláště když budujete svou kariéru, můžete stát velmi sobeckými. Vždycky jsem chtěla pracovat a věděla jsem, že by to vyžadovalo dát si pauzu, načasování nebylo předtím správné. Tak uvidíme. Chci mít děti, ale pokud ne, nevadí mi to.“ Tento sen se zpěvačce zatím nevyplnil, zůstává bezdětná.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz