Hlavní obsah
Lidé a společnost

Stiflerova máma z Prciček: Herečka Jennifer Coolidge měla stovky milenců, životní lásku ale nenašla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Thibault from Paris, France, CC BY-SA 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0>, via Wikimedia Commons

Představitelka „Stiflerovy mámy“ z komedie Prci, prci, prcičky, herečka Jennifer Coolidge, dozajista utkvěla v paměti všem, kteří dnes už legendární komedii viděli. Milostný život slavné divy se v mnohém podobal její nejslavnější filmové roli.

Článek

Herečka Jennifer Coolidge se narodila 28. srpna 1961 v americkém Bostonu. Vyrůstala spolu se třemi sourozenci, sestrami Susannah a Elizabeth a bratrem Andrewem. Už když byla dítě, projevily se u ní umělecké vlohy. Ráda hrála na klarinet a s orchestrem jezdívala na letní tábory. Už jako malá zkoušela trénovat herectví, v jednom z rozhovorů například zavzpomínala na to, jak s rodinou udělali domácí remake filmu Čelisti. Po absolvování střední školy se rozhodla ve studiu pokračovat, a zapsala se na Emerson College v rodném městě. Školu zdárně dokončila a získala bakalářský titul. Posléze studovala na Americké akademii dramatických umění v New Yorku. Zde pracovala jako servírka v baru, kde její kolegyní byla další dnes už známá herečka – Sandra Bullock. Jennifer Coolidge se tehdy viděla jako herečka vážných rolí, představovala si, že by mohla být druhou Meryl Streep, avšak osud ji posléze zavál úplně do jiných vod.

Hvězda filmových komedií

První menší role se Jennifer Coolidge dařilo získávat v komediálních snímcích a televizních show. Jejím televizním debutem se v roce 1994 stal sitcom Seinfeld. Herečka se až po letech svěřila s tím, že začátky její kariéry vůbec nebyly tak růžové. Na castinzích schytávala jednu ránu za druhou, když ji odmítali, protože podle nich nevypadala dost dobře. Ale Jennifer Coolidge se nevzdala a dál se snažila prosadit. Také jí chyběly potřebné herecké zkušenosti. I tak se jí ale v roce 1999 podařilo získat životní roli v americké bláznivé komedii Prci, prci, prcičky. Ve filmu ztvárnila svůdnou Stiflerovu matku Jeanine, a od té doby je divákům dobře známá jako „Stiflerova máma“. Role ji proslavila nejen v USA, ale i po celém světě.

Jennifer Coolidge si následně zahrála i v pokračováních komedie v letech 2001, 2003 a 2012. Není se co divit, že po úspěchu snímku se jí další nabídky na role jen hrnuly, zejména si ji oblíbili režiséři komedií všeho druhu. Mohli jsme ji vidět jako macechu ve snímku Moderní Popelka (2004), také hrála ve známých filmech jako jsou Pravá blondýnka (2001), Klik – život na dálkové ovládání (2006) či Velkej biják (2007). Za poslední dobu je jejím nejvýraznějším počinem účinkování v seriálu Bílý lotos, kde Jennifer Coolidge ztvárnila truchlící dědičku Tanyu McQuoid. Díky této roli získala přízeň diváků a několik ocenění – cenu Emmy, SAG a Zlatý Glóbus. Také se jí podařilo získat roli v mysteriózním seriálu Vidím vás.

Osobní život Jennifer Coolidge

Ačkoliv v kariérním životě je Jeniifer Coolidge velmi úspěšná, svou spřízněnou duši a životní lásku stále nenašla. „Pokud jde o můj milostný život, nikdy jsem nenašla nikoho, kdo by byl pro mě ten pravý. Nenašla jsem svou životní lásku,“ sdělila v rozhovoru pro Page Six. V jiném interview však také přiznala, že „muži byli vždy její slabostí“. Překážkou podle herečky může být její úspěch, kvůli kterému se mohou někteří z nich cítit nejistí.

To však neznamená, že by milostný život herečky nebyl pestrý, právě naopak. Jennifer Coolidge v rozhovoru pro magazín Variety přiznala, že měla za život více jak 200 milenců. „Díky Prcičkám jsem zažila celou řadu sexuálních zážitků. Ten film mi přinesl spoustu výhod. Mimo jiné řekněme takových 200 lidí, se kterými bych se jinak určitě nikdy nevyspala,“ prohlásila herečka. Přiznala také, že randila i s celou řadou mladších partnerů. V minulosti byla spojována hned s několika známými muži. V roce 2000 média spekulovala o jejím románku s komikem Chrisem Kattanem. V roce 2004 se mluvilo o jejím vztahu s hercem Banksem McClintockem.

Ani jeden z jejích partnerů však nebyl ten osudový, Jennifer Coolidge se nikdy neprovdala, ani nemá děti. Toho, že se nestala matkou, prý nelituje. „Jsem velmi, velmi nezralá. Myslím, že to mě přimělo nemít děti, protože jsem sama tak trochu dítě,“ řekla slavná herečka pro British GQ.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Jennifer Coolidge

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz