Hlavní obsah
Lidé a společnost

Hvězda Pobřežní hlídky Yasmine Bleeth: Patřila k nejvíce sexy ženám světa, kariéru jí zničil kokain

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: DaVinci (generováno AI)

Ilustrační foto

Herečka Yasmine Bleeth se divákům nesmazatelně zapsala do paměti jako pohledná plavčice Caroline Holden z Pobřežní hlídky. Její pověst však utrpěla, když se stala závislou na kokainu, to byl konec její slibné kariéry.

Článek

Yasmine Bleeth přišla na svět dne 14. června 1968. Narodila se a vyrůstala v americkém New Yorku. Její otec Philip vlastnil obchod. Krásu zdědila po své matce, kterou byla modelka s francouzskými kořeny Carina Bleeth. Rodiče už od dětství brali malou Yasmine na castingy, a ta se už jako desetiměsíční miminko objevila v reklamě na dětský šampon. V 6 letech pak účinkovala ve známé americké zábavné show Candid Camera. Následovala úspěšná kampaň pro kosmetickou značku a další modelingová focení.

Proslavila se rolí v seriálu Pobřežní hlídka

Bylo jasné, že Yasmine Bleeth je jako stvořená pro kariéru ve světě šoubyznysu, a tak se jí nabídky na další projekty jen hrnuly. V roce 1980 se jí podařilo získat roli v muzikálu Hey Babe, tato role patří mezi její nejznámější. Od roku 1985 až do roku 1989 účinkovala v americké telenovele Ryan’s Hope. Seriál byl velmi divácky oblíbený a také získal několik cen Emmy. Pár měsíců po ukončení natáčení se musela Yasmine Bleeth vypořádat s krutou ranou osudu. Její matka, tehdy 47letá Carina Bleeth, prohrála svůj boj s rakovinou prsu. Yasmine Bleeth tuto ztrátu velmi těžce nesla, přestala na několik měsíců pracovat.

K herectví se po čase však vrátila. Psal se rok 1993, když Yasmine Bleeth kývla na nabídku ztvárnit postavu plavčice Caroline Holden v seriálu Pobřežní hlídka. Diváci si seriál zamilovali a z Yasmine se díky němu stala opravdová hvězda. Na úspěch Pobřežní hlídky navázala i snímkem Baywatch the Movie: Forbidden Paradise a spin-off seriálem Baywatch Nights. V 90. letech navíc atraktivní herečka platila za sexsymbol, Yasmine Bleeth se v roce 1995 umístila v žebříčku 50 nejkrásnějších lidí světa dle časopisu People. V letech 2000 až 2003 se pak objevila na seznamu 100 nejvíce sexy žen světa, žebříček sestavil nadnárodní magazín FHM. Kromě herectví se věnovala i modelingu a také na trh uvedla vlastní řadu plavek.

Pohledná Yasmine Bleeth se stala idolem mužů i žen, a není se tak co divit, že dostávala další zajímavé nabídky na natáčení. V roce 1994 se objevila v thrilleru Síla, v roce 1996 účinkovala ve filmu Mluv se mnou, mezi její další snímky z 90. let patří Krev na koruně a Pivní bratři. Zahrála si i v krimi seriálu Detektiv Nash Bridges. Na přelomu milénia účinkovala ještě v pár snímcích, například ve filmu Game Over. Žádný z filmů ovšem nebyl kasovní „trhák“, a tak její největší rolí zůstává Caroline Holden z Pobřežní hlídky.

Závislost na drogách jí zničila kariéru

Slibnou kariéru herečky začaly už na konci 90. let ohrožovat zvěsti o tom, že Yasmine Bleeth bere drogy. Tato informace se nakonec ukázala jako pravdivá, konkrétně byla známá herečka závislá na kokainu.

Bylo to skoro jako zamilovat se… Stalo se to mým přítelem, mým nejlepším kamarádem, mou rodinou.
Yasmine Bleeth v rozhovoru pro US Weekly, rok 2013

Se svou závislostí se snažila bojovat a velkou oporou jí byl její partner, majitel striptýzového klubu Paul Cerrito. Potkali se v léčebně pro závislé. Ačkoliv jim tamní odborníci doporučovali nenavazovat zde partnerství, neposlechli je. Přitažlivost mezi nimi byla zkrátka silnější. Vzali se v roce 2002 a pár tvoří dodnes. Ačkoliv se Yasmine Bleeth ze své závislosti na drogách dostala, zničilo jí to kariéru. Studia a režiséři ji zařadili na černou listinu a nechtěli ji obsazovat, protože spolupráce s ní byla prý náročná.

Yasmine Bleeth je přesvědčená, že k drogám už se nikdy nevrátí. V roce 2013 v rozhovoru uvedla: „Vědomá snaha držet se dál od drog je nyní součástí mého života a vždy bude.“ V současné době je herečce 55 let a velmi si střeží své soukromí.

Zdroje: ČSFD, Tilt, Marca, IMDB, The Famous People, The Sun, Wikipedia – heslo Yasmine Bleeth

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz