Hlavní obsah
Lidé a společnost

Poručice Callahan z Policejní akademie: Na lechtivou scénu v bazénu vzpomíná herečka nerada

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: DaVinci (generováno AI)

Ilustrační foto

Nejvýraznější rolí herečky Leslie Easterbrook je bezpochyby dominantní poručice Callahan z divácky oblíbené komedie Policejní akademie. Natáčení jedné ze scén však bylo herečce velmi nepříjemné.

Článek

Herečka Leslie Easterbrook 24. července 1949 v americkém městě Los Angeles. O její biologické rodině se nic neví, jen to, že byla dána k adopci a novou rodinu našla už, když jí bylo 9 měsíců. To si ji do péče převzali její adoptivní rodiče Carl a Helen Easterbrookovi. Její matka pracovala jako učitelka angličtiny na Univerzitě v Nebrasce a otec byl profesorem hudby. Po dokončení základní školy začala Leslie Easterbrook navštěvovat střední školu v malém nebraském městečku Kearney a následně pokračovala ve studiu na Univerzitě Stephens, soukromé vysoké škole, která nabízela i skvěle vedené hodiny herectví. Už tehdy začalo být jasné, jakým kariérním směrem se bude Leslie Easterbrook ubírat.

Proslavila se jako poručice Callahan z Policejní akademie

Jako herečka zkusila Leslie Easterbrook své štěstí v 80. letech. Nejprve se objevila v americkém sitcomu Laverne & Shirley jako Rhonda Lee. V ten samý čas účinkovala v divácky oblíbené soutěžní show Match Game. Podařilo se jí zviditelnit, ale mezinárodní slávy dosáhla až díky roli svůdné poručice Callahan v komedii Policejní akademie. Zajímavostí je, že si Leslie Easterbrook na tuto roli příliš netroufala. Podobnou roli nikdy nehrála a z castingu měla špatný pocit, když jí přišlo, že producenta a režiséra spíše vyděsila svým přehnaným projevem. Opak byl ale pravdou. Tvůrci filmu ji obsadili do role dominantní, sexy a průbojné poručice Callahan, díky níž se v 80. letech stala sexsymbolem své doby.

Následně si zahrála i v pokračováních této populární ztřeštěné komedie. Později se svěřila, že při natáčení čtvrtého dílu filmu Policejní akademie se cítila nepříjemně při natáčení lechtivé scény, při které skočí do bazénu jen v tenkém tričku a volá na přítomné muže, aby ji přišli na pomoc. Herečka si postěžovala na mužský komparz, kdy se prý doslechla, že někteří muži si měli dokonce zaplatit za to, aby se jí mohli dotýkat a nelíbilo se jí také, jak se na ní při natáčení vrhali a osahávali ji, proti čemuž se ohradila. I přes tuto špatnou zkušenost však následně svolila s natáčením dalších dílů komedie.

Herectví se věnuje i v současnosti

Leslie Easterbrook toho ovšem má na kontě mnohem víc než jen účinkování ve filmu Policejní akademie. V roce 1985 si zahrála v komedii Soukromý víkend po boku Johnnyho Deppa. Vidět jste jí také mohli v remaku hororu Halloween, akčním snímku Vyvrženci pekla či v romantické komedii Těsně vedle. Účinkovala rovněž v seriálech Ryan's Hope, To je vražda napsala, Pobřežní hlídka, Hunter či Diagnóza vražda. Zatím posledním filmem, ve kterém si zahrála, je komedie Give Till It Hurts.

Soukromý život

První velkou láskou Leslie Easterbrook se stal pohledný herec a sportovní redaktor Victor Holchak. Vzali se v roce 1979 a manželství jim vydrželo do roku 1988, kdy se rozvedli, přičemž není známo, proč se jejich cesty rozešly. Později se krásná herečka vdala znovu, jejím druhým manželem se stal americký scénárista a producent Dan Wilcox, jehož nejznámějším počinem je oblíbený seriál M*A*S*H. Bohužel Dan Wilcox v únoru tohoto roku zemřel ve věku 82 let, a tak se nyní musí Leslie Easterbrook vyrovnávat s bolestnou ztrátou. V současné době je Leslie Easterbrook 74 let, stále se věnuje herectví a také podporuje charitativní organizace pomáhající dětem.

Zdroje: IMDB, Kinobox, The Sun, Legit, Wikipedia – Leslie Easterbrook

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz