Hlavní obsah
Lidé a společnost

Seriál Tělo v ohni: Divoký milostný trojúhelník uvnitř policejního sboru skončil vraždou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Netflix

Seriál Tělo v ohni inspirovaný skutečnými událostmi

Říká se, že od velké lásky někdy bývá jen krůček k nenávisti. To platí i v případě mileneckého vztahu policistky Rosy Peral a jejího kolegy Alberta Lópeze. Milostný trojúhelník, ve kterém se ocitli, vedl až k vraždě. Jejich příběh zaujal i filmaře.

Článek

Seriál Tělo v ohni se momentálně drží v první desítce nejsledovanějších pořadů na streamovací platformě Netflix. Jedná se o krimi thriller natočený na motivy skutečných událostí. Hlavní postavou seriálu je Rosa Peral, mladá, atraktivní a nespoutaná policistka, která je známá svými milostnými avantýrami a sváděním mužů. Její milenecké vztahy se zpočátku zdají být pouhou divokou zábavou, ale nakonec vše skončí tragicky – vraždou. Jaký je skutečný příběh Rosy Peral, jejího osudového protějšku a milence Alberta Lópeze a Pedra Rodrígueze, který se stal obětí jejich spiknutí?

První skandál kvůli fotkám

Abychom pochopili osobnost Rosy Peral, je potřeba vrátit se do minulosti k jejím bývalým vztahům. První vážný vztah navázala ve svých 16 letech, kdy se v nočním klubu potkala s Rubénem, který je v seriálu přejmenován na Javiho. V thrilleru jsou scény, které zachycují Rosu tancující polonahou v kleci, ale ve skutečnosti Rosa Peral nikdy jako striptérka nepracovala. Na diskotéce si ti dva padli do oka a brzy začali tvořit pár. Časem se vzali a narodily se jim dvě dcery – nikoliv jen jedna, jak je líčeno v seriálu. Proč jeho tvůrci jednu z dcer „vyškrtli“ není jasné.

Manželství Rosy a Rubéna se na první pohled mohlo jevit jako idylické, ale od počátku v něm byly problémy. Rosa nedokázala zůstat Rubénovi věrná, po svém nástupu k policii se zapletla se svým kolegou Oscarem. Když chtěla poměr ukončit, nesetkalo se to s Oscarovým pochopením. Zhrzený milenec rozeslal její intimní fotografie všem policistům na oddělení. E-mail přitom koncipoval tak, aby to vypadalo, že je odesílatelkou Rosa. Aby Rosa očistila své jméno, dala celou věc k soudu. I když měla nahrané Oscarovo ústní doznání, soud prohrála. Nutno podotknout, že ten se konal až v době, kdy už byla Rosa stíhaná i za vraždu, což na ni vrhalo špatné světlo. Ačkoliv v tomto případě byla Rosa obětí, mnohdy je líčena jako narcistka, zdatná manipulátorka a žena, která má zálibu v hraní si s city druhých lidí.

Od divokého milostného trojúhelníku až k vraždě

Manželství Rosy s Rubénem se rozpadlo poté, co přišel na to, že jej Rosa opakovaně podvádí. V té době už se Rosa Peral začala vídat s osudovým mužem jejího života, policistou Albertem Lópezem. Hlídkovali spolu dvanáct hodin denně a postupně se sblížili natolik, že se z nich stali milenci. Ačkoliv si byli povahově blízci, oba divocí, nespoutaní a „pro každou špatnost“, Rosa usoudila, že se Albert nehodí pro rodinný život. Neměl vztah k dětem, byl impulzivní a nezodpovědný. V seriálu se řeší i kontroverzní případ úmrtí bezdomovce, který se stal během jejich společné služby a který dobře vykresluje Albertovu prudkou povahu. Poté, co bezdomovec po slovní potyčce Rosu bodne, Albert se s ním pere, spadne nakonec bezdomovec z velké výšky a zabije se. Případ byl uzavřen jako nehoda.

Po rozchodu s Albertem se Rosa seznámila s dalším policistou, charismatickým Pedrem Rodríguezem. Ten byl tou dobou ženatý, ale svůdné Rose nedokázal odolat. Rose se zase líbilo, že se Pedro hezky chová k jejím dcerám a je jí oporou při soudních „tahanicích“ o děti, kdy se Rosa přela o péči se svým exmanželem. Nakonec Pedro odešel od manželky a začal s Rosou tvořit oficiální pár. Ačkoliv to mohlo navenek vypadat, že se Rosa usadí a bude žít klidným životem s Pedrem, opak byl pravdou. Opět se totiž začala vídat se svou osudovou láskou, Albertem Lópezem.

Co přesně Alberta a Rosu vedlo k tomu, že vymyslí plán, jak se Pedra zbavit jednou pro vždy, není zřejmé. Má se za to, že Pedro zjistil, že spolu mají milenecký poměr, a stal se tak pro ně nepohodlným. Také mohla hrát roli soudní bitva o dcerky, kdy Rosa a Albert plánovali vraždu hodit na bývalého manžela Rosy, Rubéna. Tím by utichly věčné spory o péči. V květnu 2017 Rosa a Albert svůj plán uskutečnili. Rosa omámila Pedra prášky, posléze jej měl Albert ubít. Pedrovo bezvládné tělo pak naložili do auta, odvezli na místo poblíž přehrady Foix. Zde auto polili benzínem a zapálili. Zřejmě si mysleli, že se tělo nepodaří identifikovat, ale to se nakonec povedlo díky šroubu v páteři, který měl Pedro v těle po prodělané operaci. Takto viděla tento zločin obžaloba, které dal soud za pravdu.

Z milenců nepřátelé

U soudu se Rosa Peral a Albert López obviňovali navzájem. Rosa tvrdila, že Pedra zavraždil žárlivý Albert, který dál už nemohl snést, že má Rosu někdo jiný. U soudu také vypověděla, že vyhrožoval, že zabije její dcery, když mu nepomůže zločin ututlat. Albert vyprávěl u soudu úplně jiný příběh, tvrdil, že Rose „jen“ asistoval při zakrytí stop, ale že vraždila ona. Tato jejich tvrzení jsou ale podezřelá z důvodu, že se den poté, co Pedro zmizel, ukázali na obědě s kolegy a rozhodně ani jeden z nich nevypadal nijak rozrušeně.

Bylo také zjištěno, že se také snažili vyvolat ve vyšetřovatelích dojem, že Pedro byl 2. května 2017 stále naživu, přitom byl ve skutečnosti již mrtvý a spálený na popel. Využili k tomu jeho telefon, který vozili po městě a také z něj odeslali několik zpráv. Cílovou zastávkou byl přitom dům Rosina exmanžela, na kterého chtěli vraždu „hodit“. Naštěstí se kriminalisté nenechali „opít rohlíkem“ a tuto lest prohlédli. Soud posléze Rosu Peral a Alberta Lópeze shledal vinnými z vraždy Pedra Rodrígueze. Albert López byl odsouzen k 20 letům odnětí svobody, Rosa Peral dostala ještě o 5 let delší trest s odkazem na blízký vztah k oběti. Rosa Peral si stále stojí za tím, že je nevinná. Oba dva se zkoušeli proti rozsudkům odvolat, ale nejvyšší soud tresty potvrdil.

Zdroje: Seriál Tělo v ohni a dokument Nahrávky Rosy Peral na Netflixu, Ready Steady Cut, The Sun, Yahoo, Thedistin, Slash Film, Screenrant

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz