Hlavní obsah
Hobby a volný čas

Retro kvíz: Zkuste dle obrázků poznat všech šest zábavných hraček a her populárních v 90. letech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Trogain, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Ilustrační foto

Jak dobře si pamatujete na hry a hračky z 90. let? Ověřte si to v zábavném obrázkovém kvízu. Zavzpomínejte na jedinečné „devadesátky“, zvládnete uhodnout všech šest oblíbených her, které tehdy byly hitem?

Článek

Zadání kvízu

Pojďte zjistit, zda si ještě vzpomenete na hry a hračky, které jsme v „devadesátkách“ milovali. Zadání obrázkového kvízu je jednoduché. Stačí poznat všech šest oblíbených her či hraček na obrázku. Níže naleznete řešení se stručnou informací o každé z nich. Jste připraveni nostalgicky vzpomínat? Zde je zadání našeho retro kvízu.

Foto: Foto: Unsplash, koláž Eva Slachová

Zadání kvízu

Řešení

1. Desková hra Hadi a žebříky – Tato desková hra byla v 90. letech velmi populární, ale vznikla už mnohem dříve, na konci 19. století. Je určena pro více hráčů, zabaví se tedy celá rodina. Její princip spočívá v tom, že se hráči snaží dostat do cíle, přičemž jim v tom pomáhají žebříky, ale naopak jim situaci komplikuje šlápnutí na hada.

2. Furby – Na konci 90. let byla světu představena hračka, kterou si rychle zamilovaly děti po celém světě. Plyšový mluvící Furby, který se vzhledově podobal asi nejvíce sově. Dodnes najdete po celém světě lidi, kteří tyto roztomilé plyšáky sbírají.

3. Super Mario – V 90. letech patřil Super Mario mezi nejpopulárnější videohry. Mario je instalatér, který ve hře putuje fantasy světem plných nástrah i odměn. Jeho cílem je osvobodit unesenou princeznu jménem Peach. Neustále vycházejí nové verze hry a Super Mario se i dnes těší velké popularitě.

4. Pokémon hrací karty – V 90. letech se stal obrovským hitem seriál Pokémon, který pojednával o chlapci jménem Ash, který se svým Pokémonem Pikachu touží vyhrát ligu. Pokémoni byli tehdy obrovsky populární, a tak se prodávaly snad všechny možné předměty s touto tématikou – od lamp až po plyšové hračky svítící a zpívající úvodní melodii k seriálu. K mání byly i hrací a sběratelské karty, kterých se po celém světě prodaly miliony.

5. Pogy – Oblíbená zábava žáků o přestávkách ve škole bylo v 90. letech hraní tzv. pogů. Původně hra vznikla na Havaji, ale brzy si ji zamilovali lidé po celém světě. Pravidla jsou jednoduchá, sází se určitý počet pogů. Ty se na sebe naskládají do úhledného komínku rubovou stranou nahoru. Tzv. kinem, který obvykle býval kovový, se hráč snaží úderem otočit některý z pogů lícní stranou nahoru. Pokud se mu to podaří, získává pog. Hráči se při hře střídají do momentu, kdy v komínku již není žádný pog.

6. Tamagoči – Elektronická hračka, která byla na trh uvedena v roce 1996, se ihned začala těšit velké oblibě. Po jejím zapnutí jste se začali starat o domácí zvířátko a naplňovat jeho potřeby. To znamenalo krmit, hrát si, uklízet po něm. Zvířátko se vám před očima měnilo v závislosti na tom, jak jste se o něj starali. Pokud jste péči zanedbali, zvířátko vám uhynulo a byl konec hry.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz