Hlavní obsah
Lidé a společnost

Sestry si myslely, že doma straší: Skutečnost byla temnější, za zdmi se skrýval muž s touhou vraždit

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Unsplash

Tina a Karen Bowen byly přesvědčené, že se v jejich domě usadil zlý duch. Později však vyšlo najevo, že je terorizoval a tiše sledoval maniak jménem Daniel LaPlante, který později spáchal hrozný zločin.

Článek

Psal se rok 1986, když si sestry Tina a Karen Bowen žijící ve státě Massachusetts začaly všímat toho, že se u nich doma začínají dít divné věci. Mléko, které bylo plné, bylo najednou vypité, někdo používal jejich toaletu, programy v televizi byly změněné, a nakonec objevily i vzkaz, ve kterém stálo: „Jsem ve vašem pokoji. Pojďte mě najít.“ Není se co divit, že obě dívky události odehrávající se v domě vyděsily k smrti. Došly k závěru, že v jejich domě straší a terorizuje je neznámý duch. Skutečnost však byla mnohem temnější, „vetřelec“ v jejich domě měl lidskou podobu a toužil vraždit.

Myslely si, že doma straší, ale měly doma „vetřelce“

Sestry se rozhodly, že si na pomoc zavolají svého otce, kterého poprosily, aby celý dům důkladně prohledal. Netrvalo dlouho, a narušitele klidu otec vypátral. O ducha se však rozhodně nejednalo. Byl jím tehdy 16letý Daniel LaPlante, kterého otec dívek našel ve skříni. Mladík měl pomalovaný obličej a ninja masku a byl vyzbrojený sekerou a hasákem. Rodině se povedlo zamknout se před ním v jednom pokoji, načež Tina vyskočila oknem a utíkala pro pomoc. Na místo brzy dorazili policisté, kteří ovšem mladíka v domě již nenašli, ačkoliv celou nemovitost důkladně prohledali. Skutečně se vypařil jako duch.

Pokud si myslíte, že tohle je konec příběhu, tak vězte, že se jedná o pouhý začátek hororového vyprávění. O dva dny později otec dívek znovu dům navštívil a našel v něm další vzkaz, stálo v něm: „Jsem pořád tady. Najdi mě.“ To byl vrchol všeho, otec dívek okamžitě zavolal policii. Strážci zákona tentokrát byli při prohlídce ještě důkladnější, a nakonec se jim podařilo Daniela LaPlante najít v dutině ve zdi, kde se očividně ukrýval již delší dobu. Najednou bylo jasné, proč někdo vypil mléko či použil záchod, mladík v domě potají bydlel.

Vyšlo najevo, že Tina je jeho bývalá přítelkyně, která ho před časem „poslala k vodě“, jelikož zjistila, že je Daniel obviněn ze znásilnění. Naprosto bizarní byl fakt, že vyšlo najevo, že v domě žil takto téměř rok a dívky sledoval i v jejich nejintimnějších chvílích. Policisté mladíka zatkli a posléze byl poslán do věznice pro mladistvé. Tam však nezůstal ani rok, jelikož za něj matka zaplatila kauci, a tak mohl být propuštěn.

Krátce po propuštění vraždil

V roce 1987 se ukázalo, že bylo velkou chybou, že se Daniel LaPlante kdy dostal na svobodu. Pár týdnů po svém propuštění se vloupal do dalšího domu, kde žila rodina Gustafsonových. Priscilla Gustafson byla tou dobou těhotná, pracovala jako učitelka v mateřské školce. V domě žila s manželem Andrewem a synem Williamem a dcerou Abigail. Daniel LaPlante se sem vkradl s vidinou toho, že si z domu odnese věci, a nečekal, že bude vyrušen. Když ho však v domě objevila Priscilla, znásilnil ji a zastřelil. Její děti pak utopil ve vaně. Jeho řádění se vyhnul pouze Andrew, který byl tou dobou v práci. Po příchodu domů našel mrtvou manželku a okamžitě zavolal policii.

Ta zajistila důkazy, policejní psi následně kriminalisty dovedli až k domu, kde žil Daniel LaPlante, kterého odvedli na výslech, kde vše popíral. To mu však nebylo nic platné, za své činy byl v roce 1988 odsouzen na doživotí. V roce 2017 žádal o snížení trestu, přičemž se snažil poukazovat na to, že tím, že zločin spáchal ještě jako mladistvý, by měl dostat ještě jednu šanci se znovu zařadit do společnosti. Žádost však byla zamítnuta, velkou roli zřejmě hrál i posudek psychiatra, kdy bylo shledáno, že Daniel LaPlante ve skutečnosti svých činů nelituje.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz