Hlavní obsah
Lidé a společnost

Těžký život představitelky doktorky Quinnové: Obří dluhy kvůli exmanželovi, při porodu málem zemřela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ilya Haykinson, CC BY-SA 3.0 <http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/>, via Wikimedia Commons

Představitelka doktorky Quinnové, herečka Jane Seymour, si prošla mnoha náročnými zkouškami. Kariérně se jí dařilo, ale v osobním životě se jí těžkosti nevyhnuly.

Článek

Herečka Jane Seymour přišla na svět 15. února 1951 v anglickém městečku Uxbridge. Její rodné jméno znělo Joyce Penelope Wilhelmina Frankenberg, po vstupu do umělecké branže si jej nechala změnit na mnohem lépe zapamatovatelné Jane Seymour, což bylo jméno jedné z manželek krále Jidřicha VIII. Oba její rodiče pracovali ve zdravotnictví. Matka měla holandské kořeny a pracovala jako zdravotní sestra, otec měl polské předky a pracoval jako porodník. Oba rodiče Jane mluvili několika světovými jazyky a vzdělávali i svou dceru. Jane Seymour se díky nim už v mládí naučila holandsky a francouzsky.

Jane Seymour vyrůstala spolu s dvěma sestrami, Sally a Anne. Sestry si vždy byly velmi blízké, nosily stejné oblečení, navzájem si pomáhaly s domácími pracemi a podnikaly spolu spoustu věcí. Jedna věc ale přece jen Jane od svých sester odlišovala, a to byla její vášeň pro balet. Z důvodu, že se hraní Jane Seymour chtěla věnovat i v budoucnu, zvolila si uměleckou střední školu v Hertfordshire, kterou úspěšně absolvovala.

Bond girl i představitelka doktorky Quinnové

Svou kariéru u filmu započala v roce 1969, kdy si zahrála ve snímku Jaká to rozkošná válka! O rok později se objevila ve válečném snímku Jediná cesta. Dařilo se jí získávat role a zanedlouho se objevila i v seriálu The Onedin Line. Mezinárodní slávu jí vynesl její vynesla „bondovka“ Žít a nechat zemřít, ve které si zahrála svůdnou Bond girl Solitaire. Tehdy se stala nejen známou po celém světě, ale také sexsymbolem své doby. Aby svou kariéru ještě více podpořila, přestěhovala se do Spojených států amerických za vidinou zajímavějších nabídek. Následovala role princezny ve snímku Sindibád a tygří oko, který byl ve své době velmi populární.

Přelom pro její hereckou kariéru znamenala 90. léta. Tehdy získala hlavní roli v seriálu Doktorka Quinnová. Seriál byl nesmírně divácky oblíbený v mnoha zemích světa, a tak bylo natočeno celkem šest řad. Dalším seriálovým hitem, ve kterém si zahrála, byl Smallville, ve kterém ztvárnila roli bohaté Genevieve Teague. Během let se objevila i v dalších známých seriálech – Slečna Marplová, Castle na zabití či Kominského metoda.

Těžký život Jane Seymour

Herečka Jane Seymour byla za svůj život vdaná celkem čtyřikrát a popáté se dle svých slov vdát neplánuje, protože si chce ponechat svou nezávislost. Její první veselka se konala v roce 1971, kdy si za muže vzala divadelního režiséra Michaela Attenborougha. Vztah jim ale vydržel pouhé dva roky a poté následoval rozvod. Následně se herečka v roce 1977 provdala za Michaelova kamaráda, Geoffreyho Planera. Manželství se ale rovněž rozpadlo, pouhý rok od svatby. Poté Jane Seymour randila s představitelem Supermana, kterým byl herec Christopherem Reeve. Smůla v lásce ji ovšem neustále pronásledovala, vztah skončil v momentě, kdy Reeve zjistil, že jeho bývalá přítelkyně čeká jeho dítě. Přesto Jane Seymour nepřestávala doufat v to, že nalezne svou spřízněnou duši.

Potřetí stanula před oltářem v roce 1981, kdy si vzala obchodníka Davida Flynna. Rok po svatbě se jim narodila dcera Katherine a v roce 1985 pak syn Sean. Na první pohled mohl jejich vztah vypadat idylicky, ale skončil doslova krachem. Slavná herečka svému manželovi naprosto slepě důvěřovala a dovolila mu spravovat její finance. Ten se rozhodl investovat do nemovitostí a přesvědčil Jane Seymour, že je to dobrý krok. Namísto zhodnocení peněz jí ale zůstaly jen oči pro pláč a dluh ve výši 9 milionů dolarů.

To bylo jedno z nejstrašnějších období mého života, ale hned druhý den poté, co jsem zjistila, že jsem skoro bezdomovec, mi byla nabídnuta role v seriálu Doktorka Quinnová. Takže když se stanou strašné věci, mohou se stát i dobré věci. Rozhodla jsem se nepozastavovat se nad těmi negativními.
Jane Seymour

Herečka byla v té době na dně, ale karta se obrátila, když situaci vysvětlila svému agentovi, který jí nabídl roli v seriálu Doktorka Quinnová, která se nakonec stala její nejznámější. V roce 1992 se pak s Flynnem rozvedla, ale přátelé zůstali i přes prožité nesnáze dodnes. Sama dlouho nezůstala, už v roce 1993 se vdala znovu, jejím čtvrtým manželem se stal americký herec James Keach. I v tomto manželství přišla krize, jelikož se páru nedařilo počít a Jane Seymour několikrát potratila. Nakonec se páru povedlo počít a v roce 1995 se jim narodila dvojčata John a Kristopher.

V té době bylo slavné herečce 45 let a v rozhovoru pro Loose Women uvedla, že si plně neuvědomovala všechna rizika těhotenství v pozdějším věku. „Měla jsem preeklampsii, která věřte, nebo ne, zabila skutečnou královnu Jane Seymour, od které jsem převzala své umělecké jméno,“ prozradila rovněž v interview. Kvůli této zdravotní komplikaci málem při porodu zemřela, zachránil ji rychlý zásah lékařů, kteří provedli císařský řez. Manželství Jane Seymour s Jamesem Keachem trvalo až do roku 2015, kdy se rozvedli, spekulovalo se, že Keach měl být známé herečce nevěrný. Jane Seymour však hledání pravé lásky nevzdala ani po tom všem. Momentálně randí s hudebníkem Johnem Zambettim a tvrdí, že nikdy nebyla šťastnější. Doufejme, že tentokrát skutečně našla toho pravého.

Zdroje: Wikipedia – heslo Jane Seymour (actress), IMBD, Hello Magazine, The Guardian , Mirror, She Knows, Youtube – rozhovor s Jane Seymour pro Loose Women, Page Six

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Jane Seymour

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz