Hlavní obsah
Názory a úvahy

Každé pohlaví si zaslouží své sociální zařízení

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Famm Vilém

Místo, které narozděluje

Upřímná slova o naší vícepohlavní společnosti.

Článek

Na internetu na mne vykoukla informace, že máme 100 pohlaví. Celá věc se mi začala jevit zajímavě, i když poněkud nechápu, kdeže se jich tolik vzalo, protože rozmnožování známe jen klasické. Začalo mne tedy zajímat, jak se ta jiná pohlaví rozmnožují a vůbec. Začal jsem hledat jejich názvy a nic. Nejsem z toho nijak moudrý. Dozvěděl jsem se, že pohlaví je 40 a jinde, že 52, ale na žádné názvosloví jsem nenarazil.

Nebinární osoby nechtějí být označeny jako žena nebo muž. Jak jim máme tedy říkat? Pokud je jich 100, musíme je přeci nějak rozlišovat.

Je to pouhá hra na nová pohlaví? Myslíme celou věc opravdu vážně?

Pokud ano, pak musíme se za nová pohlaví postavit se vším všudy. Začít můžeme u základní věci, která se týká každého z nás. Každé pohlaví si zaslouží své WC. Pokud myslíme celou věc doopravdy, začít bychom měli právě zde.

U veřejného WC je tedy nutné postavit zařízení i pro další pohlaví, nejinak tomu bude u restaurací, úřadů, vlakových či autobusových nádraží, zkrátka všude.

Demonstrujme si nový stav na takové obyčejné hospodě, která má, řekněme, takových 40 míst k sezení. Ano, i ona musí mít svých 100 WC. Každé pohlaví si přeci zaslouží to své. (Mám jen obavy, jak to bude se značením na dveřích. Než dotyčná nebinární osoba nalezne svoji místnost, to možná ani nestihne. Můžeme dveře očíslovat, ale pak musí být číslování jednotné. Není přeci možné, aby bylo číslováno, jak to koho napadne. Takže tam někde pod nějakým ministerstvem musí vzniknout komise, která nad tímto početním pořádkem bude náležitě bdít a pak mám takové tušení, že počet pohlaví bude časem nadále narůstat. S tím je nutné počítat při budování dnešních 100 WC a mít tu připravené další místo na dobudování potřeb pro další takto oprávněné osoby.)

Z toho všeho na mne vykukuje celkem oprávněná obava za ceny při pobytu v takové hospodě. Už nyní stojí pivo okolo 50 korun, ale po novu se musí zaplatit těch 100 záchodků a dále jejich úklid. Nu, když jsme u toho úklidu, myslíte že každá ta místnost by se měla umývat novým čistým kýblem s nějakým saponátem nebo jich umyjeme naráz víc? V každém případě tohle všechno bude muset návštěvník takového zařízení zaplatit ve zvýšené ceně, tedy i piva.

Nic není zadarmo. Ono WC není jen místo s WC kombi, dále umyvadlem s tekutým mýdlem a papírovými ručníky. Zákazník se musí umýt a utřít si ruce. Použitý papírový ručník potřebuje koš, který se musí pravidelně vynášet. Vidíte, že takové WC znamená hodně vydání, jak při pořizování, tak i při provozu.

Doufám, že tohle se bude zcela jistě dít pod dozorem Evropské unie, takže nějaké obcházení nebude tolerováno, ale naopak přísně trestáno. Ono taky mít sto pohlaví není žádná legrace. Tenhle fakt si zaslouží naši plnou a významnou podporu. Jen tak dokážeme, že to myslíme s těmi desítkami pohlaví zcela vážně, jinak jsme totiž jen pro legraci.

Za 100 pohlaví na 111 %.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz