Hlavní obsah
Lidé a společnost

Andrej Babiš v tajuplných tunelech pod Prahou. „Nikdo na mě neplive,“ oceňuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Freepik

Pan Andrej Babiš zjistil, že pod Prahou jezdí metro. A při cestě do Poslanecké sněmovny se tím pochlubil na svých sociálních sítích. Jak to probíhalo a jaké měl pocity?

Článek

V Poslanecké sněmovně mluvil o stavu péče o duševní zdraví, ale než se mohl postavit za řečnický pultík, tak se musel vydat na strastiplnou, ale velice dobrodružnou cestu ze stanice metra C Opatov.

Za 40 Kč si jako normální smrtelník koupil jízdenku. Na tuto cenu ho upozornil Zdeněk Hřib. Napsal, že mohl ušetřit, jelikož senioři a děti mohou po Praze jezdit zadarmo.

Kladně hodnotil to, že je v metru hodně lidí a nikdo na něj nenadává ani neplive.

„V metru mě to baví,“ říká velmi šťastný, pátý nejbohatší Čech. Štěstí je patrné jak z hlasu, tak z výrazu na fotce na jeho facebookové stránce. Tento úsměv pozitivně komentují také jeho příznivci. A přejí mu hodně štěstí. Nejspíše do dalších cest metrem.

Po bezproblémové jízdě, která mu ušetřila 15 minut času, se dostavil do Poslanecké sněmovny. Což můžeme hodnotit jen kladně, jelikož i když jezdil autem, tak se stávalo, že na jednání nedorazil. Ještě, že metro jezdí tak často.

K tomu, zda bude metro využívat častěji, se nikde nevyjádřil. Ale jeho chuť do cestování jinak než autem by zvětšila prodloužení podzemní trati až do Průhonic a dále na Slovensko. Ale o tom už se jedná a tedy linka C by se mohla prodloužit.

Kdyby se Babišovi chtělo, mohl by na prodloužení trasy využít i své prostředky. Například z ušetřených peněz za jízdné.

Takže se můžeme těšit na záplavu šťastného Babiše na sociálních sítích. A snad příště využije slevu na jízdné a my se budeme moci těšit na prodlouženou linku C až k našim sousedům.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz