Hlavní obsah
Hobby a volný čas

O prázdninách se v Koreji sejde na šedesát tisíc skautů a skautek z celého světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Junák - český skaut, Matěj Šafránek

25. Světové skautské jamboree proběhne v Jižní Koreji. Bude to největší skautská akce v roce. Přijedou skauti ze 170 států světa. Čeští skauti přijedou také.

Článek

World scout jamboree (WSJ)

Neboli Světové skautské jamboree, je skautská akce pořádaná každé 4 roky různě po světě. Sjíždí se tam desítky tisíc skautů a skautek z celého světa, aby zažili dny plné dobrodružství, zábavy a kamarádství. Také reprezentují své země. Poslední jamboree se uskutečnilo v USA.

Jamboree v Jižní Koreji

O prázdninách, přesněji 1. 8., se skauti z celého světa sjedou na 25. ročník Světového jamboree v Koreji. Uskuteční se v areálu Saemangeum, Buan-gun, Jeollabuk-do a bude trvat do 12.8. Skauti zažijí program zaměřený nejen na vlastní rozvoj, přírodu.

Foto: https://www.2023wsjkorea.org/eng/index.jamboree?menuCd=DOM_000000403001000000

Takto bude vypadat plocha, na které bude jamboree probíhat

Na WSJ může každá země vyslat svůj kontingent. A Česko svůj vyšle.

Český kontingent

Každý kontingent se skládá z vedoucích výpravy (CMT), dospělých dobrovolníků IST a mladších účastníků (14 - 18 let). Každý kontingent se rozděluje na jamoddíly (menší jednotky).

Před samotným jamboree probíhají setkání. Ať setkání celého kontingentu, samostatných jamoodílů, nebo dospělých. Na těch se účastníci domlouvají, učí japonštinu, poznávají japonskou kulturu, a poznávají další členy kontingentu, to je jen malý výčet činností.

Český kontingent vede Radomír Švihel - Radar. „Je pro mě ctí a výzvou stát v jeho čele a projít veškerou přípravou až po akci samotnou,“ uvedl Radar. Kontingent čítá 425 skautů, kteří se v druhém měsíci prázdnin vydají na nezapomenutelnou akci.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz