Hlavní obsah
Knihy a literatura

Poslat knihy dál? Proč?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: https://pixabay.com/cs/photos/star%c3%a9-knihy-rezervovat-star%c3%bd-436498/

Proč si prodáním přečtených, nebo nechtěných knih nepřivydělat? A ještě k tomu šetřit planetu a udělat si místo ve skříních. Když vše, co stačí, je knihy zabalit a poslat.

Článek

Češi jsou národ čtenářů, takže každý máme doma nějakou knihu. Někdo pro ně má knihovnu, někdo je má na poličce, někdo v krabicích, ale pokud se dostaneme do situace, kdy nevíme co s nimi, tak si položíme otázku: „Vážně je všechny potřebuji?“

Někdy se najde kniha, o které si řekneme, že si ji přečteme znova, ale vážně se tak stane? Nemyslím si, že se najde člověk, který si stále čte knihy dokola.

O tom jací jsou Češi čtenáři píšu zde

Kdy tedy knihy prodat?

To je velice individuální. Někdo pro ně má místo a prodávat je nemusí. Ale i tak ty knihy potom stojí v polici a akorát se na ně práší. A také se to odvíjí podle toho jak je chcete prodat, k tomu se ještě dostaneme.

Ale abych odpověděl na otázku. Pokud se na knihu podíváte a už jste ji četli nebo víte, že ji číst nebudete, tak je dobrý čas poslat ji dál. Nebo na knihy už nemáte místo. A válí se vám všude možně.

Jak je prodat?

Je spousta možností. Můžete je prodat samy za sebe, například na Vinted, Facebooku a jiných platformách. Ale může to trvat dlouho a dle mého názoru to není úplně efektivní.

V poslední době se spoustě lidí, včetně mě, osvědčily antikvariáty Knihobot a Reknihy. Není s tím tolik práce. Stačí knihy nafotit a vložit je do formuláře v daném antikvariátu. Oni se vám potom ozvou, zda o knihy mají zájem. Pokud ano, tak si vyberete způsob odeslání knih, zabalíte je a pošlete. Potom co se knihy dostanou do skladu, jsou nafoceny, naceněny a vystaveny. Všechny knihy se mi vždy prodaly. Jen za ně nedostanete 100%. Více informací se dozvíte na stránkách těchto antikvariátů.

Co potom?

Pak už jen můžete horlivě sledovat, kdy se vám prodá vaše kniha a vy si budete moct za peníze koupit novou.

Také jste v průměru ušetřil/a, až 300l vody a 0,01 stromu (průměrné hodnoty na jednu knihu).

A udělal/a místo v bytě, domě nebo kdekoliv jinde. Dobrá práce.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz