Hlavní obsah
Názory a úvahy

Kdo reálně vládne, a chceme to vlastně vědět?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pexels.com; min thein

Tenhle blog nemá být o argumentaci pravo-levá, Babiš vs. Fiala, to ve skutečnosti teď, pro tuto chvíli, není zajímavé. Dokonce ani neumím odhalit vládnoucí osobu/kliku/organizaci. O čem tedy blog je?

Článek

Podívejme se na současnou vládu – minstr dopravy je p. Kupka. Vystudovaný žurnalista s věčným úsměvem, hroší kůží a aktivitou připomínajícího gumídka na hopsinkové šťávě. Nemá žádné znalosti v oboru, kterému velí. Nedokážu říct, jestli je horší, že by obor dopravy řídil člověk bez relevantního vzdělání a zkušeností, nebo jestli ho se svými nulovými znalostmi opravdu řídí. Pokud toto ministerstvo reálně řídí někdo jiný, pak bychom měli vědět, kdo ho opravdu řídí.

Podobná figurka byl svého času Adam Vojtěch, bývalý právník a neúspěšný zpěvák řídící MZ. Nebo p. Hamáček na vnitru opět bez relevantního vzdělání a praxe, ale naopak s překypující servilitou k p. Zemanovi a Babišovi. Pan ministr Toman sice relevantní vzdělání má, ale zjevně to není zárukou toho, že nebude člověk krást. Dále jsme tam měli p. Ťoka, který byl vzděláním strojař, ale ještě jiný problém tam mohl být, protože velel svého času Skanska. Ale o tom psát nebudu.

Současná vláda na tom není lépe. P. Rakušan je učitel naprosto nechápu, jak může řídit vnitro. Všichni víme, že peďák je pro zkrachovalce a losery, kteří na nic jiného nemají, ve chvíli, kdy nejsou zapálení učitelé. P. Jurečka s hotovou hnojárnou řeší ministerstvo práce a sociálních věcí. Jak se v tomhle může vyznat? Nebo je to jen další figurka? P. Stanjura je další takový – neúspěšný elektrotechnik dělá šéfa financí a před tím u Nečase dělal ministra dopravy. Hrozně vtipná mi přijde paní Černochová velící ministerstvu obrany, nemající žádné znalosti v oboru. P. Hladík, informatik, na ministerstvu ŽP, je taky absurdní.

A teď si představte, že nějaký takový žurnalista se jednou ráno probudí a řekne si na procházce Drahaňským údolím: „Ne, tedy se mi nelíbí, tady udělám dálnici. No a co, že jiné trasování bylo vyhodnocené podle zadání MD před lety daleko levnější, rychleji udělatelné, líp plnící stanovené cíle. No a co, že EIA (ve chvíli, kdy absolvoval rychlokurz, co je to EIA a že to není to samé co EE!) k té dálnici říká, že to dopravě neuleví, naopak.“ Směšná představa? A co druhá představa: „Pane Kupko, koukejte udělat dálnici přesně tady, máme tu zainvestováno a teď, dokud nás lidi neodstaví, to musíme prosadit. Na lidi kašlete.“ Protože jedno z toho proběhlo. Co je horší představa?

Já bych reálně rád, aby nám vládli odborníci, které jsme si zvolili. Nikoliv lidé bez relevantního vzdělání, nikoliv lehce ovladatelné figurky. Nejhorší je, že jsem racionální pravičák a z pohledu erudice a figurkovitosti si vláda p. Fialy vede hůř než pana Babiše.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz