Hlavní obsah
Lidé a společnost

Chlapeček Nikol Štíbrové nejen imitací mámy baví internet, nepřímo i pomáhá potřebným

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Fondovník / Generováno AI nástrojem Ideogram

Obrázek je ilustrační

Malý Radovan je hitem mezi fanoušky české herečky. V první řadě překypuje roztomilostí a humorem. Aniž by si to ale uvědomoval, slouží i jako pomoc pro lidi v nouzi.

Článek

Nikol Leitgeb, kterou možná většina z nás zná stále pod starým příjmením Štíbrová, je jednou z nejsledovanějších Češek vůbec. Jen na Instagramu baví obsahem 681 tisíc lidí. Na české poměry unikání číslo. Mnohem unikátnější je ale způsob, kterým Nikol své fanoušky získává. Každý ji totiž sleduje pro něco jiného. Někdo pro humor, jiný pro videa roztomilých dětí, někdo zase kvůli sbírkám pro potřebné, které sama tak často organizuje. Všechny tyto tři oblasti v jednom teď navíc obstarává její nejstarší syn. Pro korektnost ještě podotýkám, že Instagramový účet Nikol Leitgeb je dle jejího rozhodnutí veřejně dostupný všem.

Mathias alias Radovan

Mathias, který dostal od rodičů přezdívku Radovan, se stal ústřední postavou velkého počtu Instagramových příspěvků. Nutno podotknout, že je jako malý klouček opravdu roztomilý a zábavný. Skloubení roztomilosti a humoru na lidi zkrátka zabírá. V jednom videu hraje například malý blonďáček se svou maminkou humornou scénku, kde je ústředním tématem konkurz na seriál Pojišťovna štěstí po 30 letech. Největší úspěch pak Radovan sklidil za imitaci vlastní maminky.

Tady je všude bordel.

Já už nemůžu.“

Protože jsem to řekla.“

To jsou jen některé hlášky, které přesně popisují realitu často nešťastných rodičů malých dětí. A z úst čtyřleťáka zní obzvláště vtipně. Jen pro představu. Toto video má dva a půl milionu zhlédnutí a neuvěřitelných sto osmdesát dva tisíc „lajků“. Řadí se tak suverénně na první místo mezi všemi ostatními příspěvky Nikol Leitgeb. Video si můžete přehrát níže.

Radovan jako pomoc druhým

Obdivuhodné pro mě osobně je, že tady nezůstalo jen u Radovanovy roztomilosti a humoru. Pokud někdo umí spojit zábavné s užitečným, zaslouží si vždycky pochvalu. A tady se to povedlo. Přezdívka Radovan totiž i dnes slouží dobré věci. Konkrétně jde o Nadační fond Radovan, který vznikl během minulého roku a za kterým stojí právě Nikol Leitgeb. Na oficiálním webu se můžete dočíst, ve kterých oblastech fond přímo pomáhá a projekty často zaměřené na léčení nemocí můžete podpořit. Za zvláštní ocenění pak stojí existence sekce Jak to bylo dál. V ní se totiž můžete přímo dočíst, jak konkrétně peníze pomohly a jak se těmto lidem a dětem daří dnes. To u ostatních nadací a sbírek mohou přispěvovatelé často postrádat.

A tak postava Mathiase (Radovana) je užitečná hned dvojím způsobem. Jednak tedy možná nevědomě produkuje spoustu humoru, který baví českou společnost. A jak je dobře známo, humor léčí. V druhé řadě pak Radovan propůjčil jméno nadačnímu fondu, kterému navíc svými příspěvky dělá reklamu a který v některých případech „léčí“ i doslova.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz