Hlavní obsah
Umění a zábava

Klus olíbal v prvním díle čtyři ženy, seriál Zalez do spacáku je skvělý hlavně díky němu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Freepik / tawatchai07 / free license

Obrázek je ilustrační

Tomáš Klus už je snad víc herec než zpěvák. Dlouho očekávaný seriál má za sebou první díl. A dopadl skvěle. Zajímavý děj, prostředí, nalákání na budoucí díly. Především ale výkon Kluse zaslouží pochvalu.

Článek

Dlouho očekávaný seriál Zalez do spacáku z dílny teprve šestatřicetiletého režiséra Jana Haluzy má za sebou první díl. A hádám, že především televizi Prima se po propadáku Eliška a Damián rozhodně ulevilo. A co víc, nový seriál na Primě má potenciál udělat opravdu díru do českého seriálového světa. Máme za sebou sice jen první díl, ale indicií pro toto tvrzení už můžeme vidět hned několik.

Žádost o ruku

Ano, jedna z prvních scén o poněkud křečovité žádosti o ruku mohla zezačátku diváka vystrašit, jak vlastně celý seriál bude pojatý. Ivan (Tomáš Klus) v ní totiž žádá o ruku Sáru (Pavlu Gajdošíkovou) zpěvem, při rybaření a za kytarového doprovodu dvou dalších mužů sedících na loďce kousek od nich, zatímco kolem projíždějí zpívající vodáci. Patrně se ale jednalo o jedinou poněkud rozpačitou scénu z celého prvního dílu. Klus totiž nakonec i během této scény potvrdil, že už ho můžeme bez ostychu označit jako herce. Působil přirozeně, nekřečovitě, sebevědomě.

Exmanželky a děti

Dalším tématem, které rozhodně táhne, jsou vztahy mezi Ivanem, jeho láskou Sárou, a to celé v kontextu jeho třech předešlých manželství. Všechny tři exmanželky, se kterými má Ivan navíc děti, hrají své role skvěle. V některých momentech je tedy trochu „přepolibkováno“. To především při jedné z úvodních scén, kdy se polibkem přivítá Ivan se svými exmanželkami a zanedlouho je už v objetí své přítelkyně Sáry, ale to k těmto typům seriálů podle mě patří.

Především spousta vtipných dialogů mezi Ivanem a bývalými manželkami, kterým se vyznává z lásky k Sáře, diváka pobaví a slibují zajímavou dějovou podívanou v dalších dílech. Je totiž jasné, že Ivan se bude o děti muset během léta postarat, zatímco chce ale čas trávit především se svou láskou Sárou. Ta totiž stále neřekla „ano“ na jeho žádost o ruku. Samozřejmě také o jeho ex a dětech ani v nejmenším netuší. Až do momentu, kdy jeho bývalky všechny děti dovezou do kempu Ivanovi, aby se o ně postaral.

Tomáš Klus

Přirozený a vtipný. Jde vidět, že Klus čerpá ze svých předešlých filmových a seriálových zkušeností a vše zúročuje právě v tomto projektu. Hraje tak realisticky, jako by ho ani nesnímala kamera. Nespisovná mluva, přirozené oblečení, chodí bos, to vše napomáhá faktu, že celé jeho hraní působí autenticky a pro oko diváka tedy příjemně.

Dcera Josefína

Samotný seriál také nabízí zajímavou podívanou v podobě rodinných vazeb. Na obrazovkách se totiž kromě Tomáše Kluse představuje i jeho dcera Josefína, která ztvárňuje malého dětského rošťáka. Jakoukoliv interakci mezi oběma tak divák sleduje trochu jinou optikou, než kdyby šlo o dva sobě cizí herce.

Děj, který drží pozornost

Pochvalu také jistě zaslouží samotný děj. Plný zvratů, neočekávaných situací například v podobě Ivanových exmanželek, ale také třeba bývalý vztah mezi Sárou a jedním z mladíků, který je do ní očividně stále zamilovaný a možná se dočkáme i určité formy souboje právě mezi ním a Ivanem. Světy dospělých a dětí, které se vzájemně prolínají, jsou také osvěžujícím prvkem v dějové lince.

Po prvním díle je samozřejmě brzy hodnotit celý seriál. Už teď ale můžeme předpokládat, že se o žádný propadák jednat nebude. Právě naopak.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz