Hlavní obsah
Umění a zábava

Milionová výhra v Superlovu, rozhodla sekunda, nepopsatelná radost vítěze

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Freepik / Rawpixel

Obrázek je ilustrační

Rovný milion korun. Pro mě nejnapínavější díl v Superlovu dotáhl Radomír do vítězného konce. Rozhodla jedna vteřina.

Článek

Jestli se něco televizi Nova povedlo, pak to jistě bylo rozhodnutí ohledně populární soutěže Superlov. Tu totiž Nova zařadila do sobotního hlavního vysílacího času, a toto rozhodnutí se jí opakovaně vyplácí. Superlov je totiž zpravidla jedničkou ve sledovanosti právě během sobotních večerů.

Přání úspěchu a psychoanalýza

Proč se téhle show tak daří? Jednu z odpovědí nám může nabídnout psychoanalýza. A jde o jednoduchou projekci. Na finanční úspěch (nebo šanci na úspěch) jiného člověka se totiž můžeme dívat tak, že si „odžíváme“ své vlastní fantazie právě skrze někoho druhého. V našem případě skrze televizního soutěžícího. Přejeme mu úspěch a zároveň si někde v hloubi duše přejeme, abychom ten stejný úspěch prožili i my sami. A přesně toto Superlov nabízí. Když k tomu navíc přidáme přirozenou tendenci velké části lidí fandit outsiderům (tedy jeden soutěžící proti silným lovcům), pak je Superlov skvělá volba, jak trávit volný večer.

Milionová nabídka od lovců

Poslední odvysílaný díl nabídnul opravdu neskutečnou podívanou. Pět lovců nabídlo soutěžícímu Radomírovi náskok pouhých 11 vteřin během hrací minuty. A to výměnou za 1 000 000 korun. Pro ty z vás, kdo neznají pravidla, je to jednoduché. Dostáváte od moderátora vědomostní otázky, během kterých se váš část odpočítává. V případě, že otázku zodpovíte správně, spouští se čas soupeři (lovcům). Kdo se dřív dostane na nulu, prohrává.

Magická hranice padla

Jak lovci, tak i Radomír si od samého začátku vedli velmi dobře. Obrovskou chybu pak udělal jeden z lovců. Ten na otázku, která Martina vyhrála v roce 1990 ženskou dvouhru Wimbledonu, odpověděl nesprávně Hingisová (správně je Navrátilová). Tím přihrál pár vteřin k dobru Radomírovi, což se později ukázalo jako rozhodující moment hry.

Radomír potom soutěž zdramatizoval dvěma nesprávnými odpověďmi v řadě, díky kterým se lovci (19 vteřin) dotáhli na Radomíra (21 vteřin) na pouhé dvě vteřiny. Bez nadsázky téměř infarktový závěr nás čekal při posledních dvou otázkách. Lovcům zbývala poslední vteřina, zatímco řada byla na Radomírovi, který měl 4 vteřiny na zodpovězení poslední otázky. Povedlo se.

Nefalšovaná euforická radost

To, co následovalo poté, se snad ani slovy nedá popsat. To se musí vidět. Radomír propukl v obrovskou radost, která šla vidět na obličeji, na celém těle, a dokonce i mikrofon nestíhal pojmout šťastné výkřiky čerstvě milionového vítěze. Ten nakonec skončil v náruči překvapeného moderátora Ondřeje Sokola, zatímco všichni kolem unisono tleskali a oslavovali Radomírův mimořádný počin.

Zůstala tak jedna vteřina, která pro vítěze znamenala rovný milion korun. Záznam z úspěšné Radomírovy finálové hry můžete zhlédnout na webu TV Nova ZDE.

Zdroje:

  • TV.Nova.cz. Boj o milion v Superlovu: Takhle Radek vyhrál, o všem rozhodla jedna vteřina (publikováno 15. června 2024, dostupné ZDE).
  • Mediaguru.cz. Jedničkou sobotního večera zůstává Superlov (publikováno 16. června 2024, dostupné ZDE).
  • Psychologytoday.com. Psychoanalysis. What is projection? (dostupné ZDE).

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz