Hlavní obsah
Lidé a společnost

Modelka Kurková: jako 14letou si ji detailně prohlédla modelingová agentura, třikrát rodila doma

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia Commons / Manfred Werner (Tsui) / CC-BY-SA-3.0

Karolína Kurková

Pro mnohé nejkrásnější Češka. Pozoruhodný život Karolíny Kurkové. Tak by šla nazvat kniha o dosud pestrém životě české modelky, který je plný módy, lásky k rodině, ale také humoru a často překvapivých zážitků.

Článek

Karolína Kurková se narodila v únoru roku 1984. Dnes je z ní světoznámá topmodelka, maminka tří dětí a extrovertní energická dáma s obrovským charismatem a stálým úsměvem. To, co stihla zažít během svých čtyřiceti let, by patrně mnohým z nás vystačilo na celý život.

Začátky ve 14 letech

Karolína se už jako teenagerka celkem rychle vytáhla do výšky kolem 180 centimetrů. Měla hezký obličej i postavu, takže se brzy stala nadějnou dívkou právě pro svět modelingu. Za zásadní považuje sama jedno odpoledne, během kterého si spolu s kamarádkou hrály na modelky a vzájemně se fotily. Tehdy jí bylo 14 let. Právě tato kamarádka, která v Karolíně viděla obrovský potenciál, poslala tajně některé její fotky do nejmenované pražské modelingové agentury. Není překvapením, že se z agentury ozvali a na mladičkou Karolínu se přijeli zástupci osobně brzy podívat, vypráví Kurková v talk show Build (od 6. minuty).

Kousání nehtů

Celý „přijímací proces“ byl ale ve stylu old school, jak sama Karolína s úsměvem a nutným nadhledem komentuje. Agentura ji totiž podrobila celkem důkladné tělesné prohlídce. „Nejdříve zkontrolovali moje zuby, potom vlasy a pokožku. Nakonec i moje nehty,“ popisuje v tomtéž rozhovoru. Jenže v té době byla Karolína ve stresu ze školy a známek, jak sama přiznala, a to se projevovalo na nepěkně okousaných nehtech, což se agentuře pochopitelně velmi nelíbilo. Kurková se s tím naštěstí popasovala skvěle. „Od toho dne jsem si přestala nehty kousat úplně,“ dodává.

Přes Milán do Ameriky

Netrvalo to dlouho a po setkání s pražskou modelingovou agenturou Karolínu čekala první zahraniční cesta. Focení v italském Miláně znamenalo první úspěch. Zaujala totiž důležité lidi z branže, a její kariéra se tak pozvolna nastartovala. Bylo ale hned jasné, že modelingem udělá díru do světa. Jeden z dalších úspěchů přišel, když se objevila na obálce módního časopisu Vogue, což jí otevřelo další dveře. V pouhých šestnácti letech už navíc za sebou měla i první přehlídku pro Victoria's Secret. Značnou část života tak začala trávit cestováním po Evropě i po světě a brzy se usadila v Americe, kde v současnosti i žije.

Tři domácí porody

Karolína Kurková se ale proslavila i jinak než jen krásou. V komunitě některých maminek zaujala i svými třemi porody. Děti totiž přivedla na svět vždy v domácím prostředí, a to do vody. Rodina je pro nivším, což zmiňuje i v téměř každém rozhovoru. Kromě dvou synů si v současnosti hýčká i nejmladší dcerku Lunu Grace. Celou rodinku si můžete prohlédnout na fotografii níže.

Skvělá angličtina a horší čeština

Díky své kariéře, kterou strávila Karolína především v zahraničí, ovládá dokonale angličtinu. Ta je samozřejmě pro úspěch v mezinárodních vodách modelingu naprosto nezbytná. Například v již zmíněné talk show Build je víc než zřejmé, že angličtina se pro Karolínu stala jazykem číslo jedna. A právě čeština tím nutně musela trochu utrpět. Navíc i Karolína sama vtipně přiznává, že mluví česky s anglickým přízvukem a někdy se musí zamyslet nad správnými výrazy, které se jí ne vždy hned načtou. Hlavu si s tím ale neláme. Naopak.

„Karolínština“

Zřejmé to bylo například v Show Jana Krause. „Úsměv vlastně hojí všechno a udělá všechno lepší, takže doufám, že dneska někoho… zausměju,“ hledala správný výraz slavná modelka. Zároveň přiznala, že si často vymýšlí i svá vlastní slovíčka. Vlastnímu tátovi třeba říká, ať se oblékne kežuálně (z anglického casual = neformální, ležérní). „Já si vytvářím takový svoje slovíčka – karolínština,“ dodává se smíchem.

Karolína Kurková je tak pro mnohé především svá. Inspirativní, co se týče modelingu a houževnatosti. Ale inspirativní také ve vztahu k vlastní rodině, partnerovi a dětem.

Zdroje:

  • BUILD Series. Supermodel Karolína Kurková (publikováno 25. února 2015, dostupné ZDE).
  • Refresher.cz. Victoria's Secret a české či slovenské modelky. Kdo kráčel po mole na nejkrásnější přehlídce roku? (publikováno 17. července 2018, dostupné ZDE).
  • Show Jana Krause. Otázky - Karolína Kurková - Show Jana Krause (publikováno 4. září 2022, dostupné ZDE).
  • Show Jana Krause. Karolína Kurková (publikováno 4. září 2022, dostupné ZDE).
  • iDnes.cz. Sexy andílek i trojnásobná matka. Topmodelka Karolína Kurková slaví 40 (publikováno 28. února 2024, dostupné ZDE).
  • CNN Prima News. Modelka Kurková je trojnásobnou maminkou. Prozradila, proč rodila doma do vody (publikováno 15. září 2021, dostupné ZDE).
  • Wikipedia.org. Karolína Kurková (odkaz ZDE).

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz