Hlavní obsah
Názory a úvahy

Ondřej Sokol v Superlovu stále ponižuje nejmladšího lovce a nikdo to neřeší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Freepik / Rawpixel

Obrázek je ilustrační

Známý moderátor si v každém díle slavné show nemístně dobírá jednoho z lovců kvůli věku. Z mého pohledu to je už za hranou. Zdá se ale, že s tím nikdo nic nedělá.

Článek

V sobotu 6. dubna večer nás čeká již třetí díl velmi oblíbené televizní show – Superlov. Předchozí dva díly se pyšnily titulem nejsledovanějšího sobotního pořadu po osmé hodině večerní. Dá se tak očekávat, že podobný úspěch přinese i toto pokračování.

I já patřím mezi fanoušky zmíněné vědomostní soutěže. Černou kaňkou na jinak skvělém pořadu jsou ale pro mě nemístné, někdy až ponižující vtipy Ondřeje Sokola v úvodu každého z dílů. A to především na adresu nejmladšího z lovců. Tedy Václava Slabyhoudka, kterému se přezdívá pan Lišák.

První díl

Hned v začátku prvního dílu odvysílaného 23. března věnuje Ondřej Sokol necelé tři minuty krátkému interview se všemi pěti lovci. „Tak to jsou oni, dámy a pánové, to je náš jídelní lístek pro tento slavnostní večer,“ snaží se vtipně uvést pětici lovců. Každého poté přirovná k jednomu jídlu, což má být pravděpodobně další humorná vsuvka. Pan Lišák si tady vyslouží označení „dětské menu s motýlkem a hranolkami,narážející pravděpodobně na jeho mladý věk a motýlek, který má na sobě.

Sokol dále pokračuje tématem, co se stalo nového během doby, během které se s lovci neviděl. Pana Lišáka vítá slovy: „Konečně se stalo to, na co jsme čekali. Proběhla nám puberta během toho roku. Ano. Zhrubnul mu hlas, teď už je o celý půltón nižší, že? Vyrašil mu vousek pod bradičkou. A dokonce, jak se to stává u puberty, se mu změnil tělesný pach. Teď voní po brusinkách.

Druhý díl

Také v tomto díle, který byl odvysílaný o týden později, je ze začátku prostor věnovaný lovcům. U Václava Slabyhoudka pokračuje Sokol ve stejném stylu. Tedy v dobírání si tohoto lovce za jeho nízký věk. „Co sledujete v televizi,“ zní otázka, kterou se snaží lovce rozmluvit a trochu lépe je představit publiku. Na tom není nic špatného. Jenže jak přichází řada na pana Lišáka, místo otázky, co sleduje v televizi, si bere slovo sám moderátor a říká: „Pan Lišák televizi teď nesleduje, protože minulý týden nedopapal jogurt, samozřejmě, a maminka mu televizi zakázala…“ Když se pak snaží vtipně všech pět lovců přirovnat k fotbalovému týmu, panu Lišákovi dá přezdívku „posila z juniorky“.

Co čekat ve třetím díle

A tak stejně jako se těším na vědomostní obsah třetího dílu, který je před námi, tak se zároveň obávám toho, že moderátor Ondřej Sokol si zachová stále stejný humor postavený na principu ponižování druhých. Pokud ho totiž režiséři nezastavili v prvních dvou případech, těžko předpokládat, že tentokrát se bude k ostatním chovat s úctou. O to víc, pokud je podporován hlasitým smíchem publika, a často bohužel i smějícími se lovci.

Hranice humoru

Otázkou tak zůstává, kde má hranice humoru svoji mez. A tady se jistě všichni neshodneme. Celá výše zmíněná kritika je velmi subjektivní, uznávám. Pro mě osobně je tento způsob vtipu daleko za hranicí lidské důstojnosti. Pokud namítnete, že se i sám pan Lišák těmto Ondřejovým vtipům směje, tak máte jistě pravdu. Směje. Stejně tak ale nikdo nevidíme tomuto lovci do hlavy a předstíraný smích může být jen jakýmsi obranným mechanismem, jak se s nepříjemnou situací vyrovnat. Co vám také jiného v televizním přenosu zbývá? Ztropit scénu? To je opravdu nemyslitelné.

Přesto někde v sobě živím malou naději, že se ve třetím díle moderátor Ondřej Sokol chytne alespoň trochu za nos a v oblasti humoru pomyslně šlápne na brzdový pedál. Jak se totiž říká, méně je někdy více.

Anketa

Souhlasíte s humorem Ondřeje Sokola směrem k nejmladšímu lovci?
ANO - jde o srandu, ta snese hodně
24,6 %
NE - už je to za hranou, nelíbí se mi to
75,4 %
Celkem hlasovalo 8917 čtenářů.

Zdroje:

  • TV.Nova.cz. Superlov 1. díl (odvysíláno 23. března 2024, dostupné ZDE).
  • TV.Nova.cz. Superlov 2. díl (odvysíláno 30. března 2024, dostupné ZDE).
  • TV.Nova.cz. Václav Slabyhoudek Pan Lišák (dostupné ZDE).
  • Mediaguru.cz. Superlov potvrdil pozici sobotní televizní jedničky (publikováno 31. března 2024, dostupné ZDE).

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz